вівторок, 13 вересня 2011 10:55

Подвійні стандарти влади в Європі не приймуть - Турчинов

Подвійні стандарти влади в Європі не приймуть - Турчинов

Україна повинна підтвердити свій європейський статус не формально, а відповідати тим демократичним нормам, які існують в Європі.

Про це заявив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов в ефірі телеканалу ТВі, повідомляє прес-служба політика.

За словами Турчинова, БЮТ ніколи не виступав проти підписання Угод про асоціацію з Європейським Союзом. Він нагадав, що саме уряд Тимошенко розпочав реальні кроки щодо інтеграції до Європи, підписавши попередні домовленості щодо зони вільної торгівлі, Угоди про асоціацію тощо.

"Європейська інтеграція і асоціація Україні потрібні, але ми повинні відповідати цим вимогам. А ці вимоги ? це не просто звільнення політв'язнів, це взагалі припинення політичних розправ, припинення терору проти бізнесу, припинення масштабної корупції, яка вирує в країні", - сказав він.

Крім того, Турчинов наголосив, що ніхто не буде вести переговори з урядом, який штовхає країну до тоталітаризму. "Саме тому, щоб Угода про асоціацію було підписано, цій владі потрібно відмовитись від формули, яку вони намагаються нав'язати країні. Ця формула не може існувати в рамках європейської спільноти", - зазначив він.

Також Турчинов переконаний, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС означає не просто "підпис  під бажанням щодо євроінтеграції". "Це підпис під обов'язками реально відповідати цьому процесу", - додав політик.

"Ганебно буде, коли підписавши угоду, Україну виключать не тільки з цього процесу, а і з ПАРЄ, як це було із Білорусією", - сказав Турчинов.

"І коли ця влада думає, що подвійні стандарти будуть сприйматись і в Україні, і за її межами, я хочу сказати, що ні в Україні, ні за її межами їхні подвійні стандарти сприйматись не будуть", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Подвійні стандарти влади в Європі не приймуть - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути