середа, 07 вересня 2011 14:46

В ЄС не переживають через чергову "газову" дискусію Києва та Москви

В ЄС не переживають через чергову "газову" дискусію Києва та Москви

Європейська комісія не бачить загроз безпеки поставок російського газу через газову дискусію між Києвом і Москвою, яка наразі продовжуються.

Таку позицію озвучив у середу в Брюсселі європейський комісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер.

Він зазначив, що нещодавно зустрічався з міністрами енергетики двох країн у Києві. "У мене постійний контакт з ними", - сказав єврокомісар.

Зокрема, міністр енергетики РФ Сергій Шматко запевнив європейську сторону, що Росія і "Газпром" "будуть поважати зобов'язання з постачання".

Оттінгер нагадав, що вже в листопаді ЄС буде отримувати газ безпосередньо з Росії за допомогою "Північного потоку". "Було б помилкою говорити, що я бачу загрозу (безпеки постачань газу)", - сказав він.

Водночас, європейський комісар висловив сподівання, що чьогоднішня дискусія між Україною іта Росією з газових питань "не призведе до боротьби".

Крім того, він заявив, що Єврокомісія "готова грати роль з тим, щоб об'єднати сторони". "Але чого ми не хочемо - це отримати ситуацію, коли суперечка Києва та Москви негативно вплине на Європейський Союз", - підсумував Оттінгер.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС не переживають через чергову "газову" дискусію Києва та Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути