середа, 07 вересня 2011 11:15

Європарламент почне обговорювати преспективи України щодо ЄС вже наступного тижня

Європарламент почне обговорювати преспективи України щодо ЄС вже наступного тижня

Європарламент розгляне рекомендації Єврокомісії та Раді ЄС щодо Угоди про асоціацію з Україною вже наступного понеділка.

Як повідомляється, 12 вересня відбудеться перше обговорення рекомендацій Європейського парламенту Раді ЄС та Європейській комісії щодо Угоди про асоціацію з Україною. На цю дату призначено позачергове засідання комітету з питань закордонних справ Європейського парламенту, яке пройде в Страсбурзі в рамках осінньої сесії ЄП.

Доповідачем виступить Річард Легутко (Польща, група Європейські консерватори і демократи), співдоповідачем з економічної частини - зону вільної торгівлі буде Павло Залевський (Польща, група Європейської народної партії)

Написання доповіді було завершено ще в липні, а сам документ офіційно зареєстровано 18 числа, ще до певних подій в Україні, зокрема, арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко, у зв'язку з якими ЄС неодноразово висловився критично.

Таким чином, у запропонованому для обговорення документі не відображена поточна ситуація в Україні. У зв'язку з цим очікується, що до основного тексту буде запропоновано значну кількість доповнень і змін.

Очікується, що довколо документа розгорнеться запекла дискусія, тому що станом на сьогодні в Європейському парламенті існують дві радикально протилежні позиції щодо майбутньої угоди.

Згідно з інформації, якою володіє агентство "Інтерфакс-Україна", жорстку позицію зайняла частину депутатів групи ЄНП, яка наполягає на тому, щоб в рекомендаціях прозвучало положення відкласти завершення переговорів. Інша частина групи висловлюється на підтримку якнайшвидшого завершення переговорів, до неї належить і співдоповідач Залевський.

Згідно з процедурою, після першого обговорення у депутатів є право на внесення поправок до 21 вересня. Далі доповідь знову буде винесено на обговорення з подальшим голосуванням у листопаді.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент почне обговорювати преспективи України щодо ЄС вже наступного тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути