середа, 14 вересня 2011 11:00

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Європа відклала асоціацію з Україною через справу Тимошенко

Європа відклала асоціацію з Україною через справу Тимошенко

Комітет з міжнародних справ Європарламенту не зміг виробити єдину позицію по Україні. Депутати розійшлися в думці, чи варто блокувати переговори про асоціацію через проблеми з демократією в країні.

Про це йдеться у статті "Был бы срок" в газеті "Коммерсант-Украина".

Засідання комітету відбулося у понеділок, 12 вересня, пізно ввечері у Страсбурзі.

Формально комітет не приймав жодних рішення - відбулися вільні дебати. Дискусія підтвердила, що в Європарламенті немає єдиної думки про те, як повинен діяти Брюссель.

За підсумками засідання розгляд резолюції щодо асоціації України з ЄС відкладено до 16 листопада.

"Дедлайн буде продовжений. Адже ми живемо не в політичному вакуумі, і рішення Європарламенту, безперечно, має залежати від рішення суду у справі Тимошенко. Тому ми дочекаємося рішення суду і після цього продовжимо обговорення", - розповів депутат Європарламенту Міхаель Галер (група ЄНП, Німеччина).

Він повідомив, що його політична група має намір запропонувати окреме рішення по справі Тимошенко, в якому будуть описані санкції щодо України.

"Якщо на початку жовтня з'явиться рішення Печерського суду по справі Тимошенко, ми будемо наполягати на негайному розгляді ще однієї резолюції", - заявив євродепутат.

Раніше передбачалося, що резолюція по Україні має бути прийнята на наступному пленарному тижні - 26-29 вересня, було встановлено крайній термін для надання депутатами поправок до тексту - 21 вересня.

Нагадаємо, 13 вересня у Європейській комісії повідомили, що Європейський Союз не планує змінювати підхід у переговорах з Україною щодо Угоди про асоціацію - буде підписано вся угода, а не її окрема економічна складова.

Зараз ви читаєте новину «Європа відклала асоціацію з Україною через справу Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути