вівторок, 16 жовтня 2012 16:03

У МЗС розповіли, коли відбудеться саміт Україна-ЄС

У МЗС розповіли, коли відбудеться саміт Україна-ЄС
Олег Волошин. Фото: tsn.ua

У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що саміт Україна - ЄС пройде після формування в Україні основних інститутів влади по завершенню парламентських виборів.

Про це повідомив директор інформаційної політики МЗС Олег Волошин на брифінгу у вівторок.

"Саміт повинен бути щорічним, і остаточні терміни його проведення будуть відповідно до попередніх домовленостей з нашими європейськими партнерами визначатися на основі того, коли в Україні буде завершено формування інститутів влади за підсумками парламентських виборів", - заявив він.

Він зазначив, що логічним і зрозумілим є бажання ЄС проводити саміт тоді, коли в Україні буде сформовано новий парламент, парламентську більшість і новий склад уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада ЄС планує боротися з насильством проти жінок в Україні

"Адже саміт - це не лише зустріч президента України з представниками керівництва ЄС, це ще й діалог на рівні всіх інститутів. Остаточна дата саміту ще не визначена", - підсумував Волошин.

Відповідаючи на уточнююче запитання з приводу того, чи може саміт пройти не в поточному, а наступного року, він сказав: "Раніше початку грудня, очевидно, що Верховна Рада нового складу не збереться на перше засідання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄК вважає, що саміт Україна-ЄС відбудеться на початку 2013 року

Після формування нового парламенту, за словами Волошина, почнеться процедура формування парламентських комітетів, обрання керівництва Ради, формування уряду.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС розповіли, коли відбудеться саміт Україна-ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути