середа, 10 жовтня 2012 08:51

Рада ЄС планує боротися з насильством проти жінок в Україні

Рада ЄС планує боротися з насильством проти жінок в Україні
ЄС хоче боротися із насильством проти жінок в Україні. Фото: ukranews.com

Рада Європейського Союзу реалізує для України новий проект співпраці "Запобігання насильству проти жінок та насильства в сім'ї та боротьба з ним".

У вівторок під час зустрічі представників Міністерства юстиції України з делегацією Ради Європи в складі керівника підрозділу з питань гендерної рівності та боротьби з насильством щодо жінок генерального директорату прав людини і верховенства права Ради Європи Лірі Копачі-ді Мікеле і експертів Хіларі Фішер і Дороті Пудзяновський були обговорені питання співпраці України та Ради Європи в рамках початку нового проекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та ЄС ще не визначилися щодо дати саміту

За словами міністра юстиції України Олександра Лавриновича, окрему увагу під час зустрічі було присвячене питанням ратифікації Конвенції Ради Європи з питань попередження та боротьби з насильством щодо жінок та насильством у побуті, що була парафована Україною у листопаді 2011 року.

Крім того, під час зустрічі обговорювалися питання необхідності розробки проекту закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання насильства в сім'ї".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіони" прагнуть стратегічного партнерства з Росією, США та Китаєм. Що партії обіцяють на цих виборах

Загальна мета проекту - посилити потенціал національних інститутів у запобіганні та боротьбі з насильством проти жінок та насильством у родині та підвищити рівень обізнаності суспільства у цій сфері.

Серед очікуваних результатів та основних напрямків діяльності планується імплементація положень Конвенції Ради Європи про запобігання та протидію насильству проти жінок та насильства в сім'ї в нормах українського законодавства, включно з прийняттям необхідних національних нормативних актів та заходів.

Зараз ви читаєте новину «Рада ЄС планує боротися з насильством проти жінок в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути