четвер, 04 жовтня 2012 17:10

Спецтема: Луценко за ґратами

Яценюк: ПАРЄ не залишила сумнівів, що Тимошенко та Луценко – політв'язні

Яценюк: ПАРЄ не залишила сумнівів, що Тимошенко та Луценко – політв'язні
Фото: svit24.net

Об'єднана опозиція "Батьківщина" вимагає від парламенту негайно розглянути альтернативний законопроект про амністію, який дасть змогу звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це заявив голова Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк під час прес-конференції в Кіровограді в четвер, 4 жовтня, повідомляє прес-служба "Фронту Змін".

Він нагадав, що вчора Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій визначила термін "політичний в'язень". "Безсумнівно, під визначення політв'язнів підпадає і Юлія Тимошенко, і Юрій Луценко", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко вважає, що його нинішній політичний стан — це наслідок діяльності Тимошенко — експерт

Яценюк зазначив, що два дні тому вперше за рік зміг зустрітися з Юлією Тимошенко в харківській лікарні. "Вона, звичайно, тримається. Вона має силу, вона має волю", - додав він.

"Але при цьому ні сили, ні волі не має чинний президент і чинний уряд. Вони роблять все для продовження політичних переслідувань, які розпочались 2,5 роки тому", - наголосив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко повинен перестати жити минулим - Балога

Підтвердженням цьому, за словами Яценюка, є внесений Кабінетом міністрів України закон про амністію. "Я сподівався, що цей уряд все-таки зрозуміє, що рухатись до ЄС країні, де є політичні в'язні, неможливо. І що законом про амністію треба буде поставити крапку в питанні ув'язнення як Тимошенко і Луценка. Але цього уряд не зробив", - наголосив він.

Арсеній Яценюк повідомив, що вніс до Верховної Ради альтернативний урядовому законопроект про амністію, "який передбачає чітку юридичну можливість припинення політичних переслідувань, звільнення Юлії Тимошенко і Юрія Луценка і звільнення ще декількох тисяч громадян України, які постраждали від незаконного суду і недосконалого кримінального закону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попеску: В Україні немає "політв'язнів", і це підтверджує резолюція ПАРЄ

"Якщо президент Янукович дійсно хоче, щоб Україна стала членом ЄС і рухалась до Європи на діях, а не декларативно, то такий законопроект повинен бути негайно прийнятий. Це означатиме, що і Тимошенко, і Луценко будуть на свободі" – сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: ПАРЄ не залишила сумнівів, що Тимошенко та Луценко – політв'язні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути