четвер, 04 жовтня 2012 10:59

Спецтема: Луценко за ґратами

Попеску: В Україні немає "політв'язнів", і це підтверджує резолюція ПАРЄ

Попеску: В Україні немає "політв'язнів", і це підтверджує резолюція ПАРЄ
Іван Попеску. Фото: polittech.org

ПАРЄ затвердила резолюцію, визначальну термін "політичний в'язень". "Політичними в'язнями" є покарані за політичну діяльність, а вчинили кримінальні злочини повинні відповідати за всією суворістю закону.

Про це повідомив віце-президент ПАРЄ, народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Іван Попеску, повідомляє прес-служба партії.

"Ми можемо підвести підсумки першої половини цієї сесії (ПАРЄ - Gazeta.ua): питання України не було. Жоден з комітетів - ні політичний, ні моніторинговий, ні юридичний, незважаючи на те, що були спроби просунути питання про необхідність вивчення ситуації в Україні, - не мали підстав для розгляду цього питання, а також пропозиції його для розгляду Асамблеї ", - зазначив народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кондоліза Райс буде "молитись за здоров'я та звільнення" Тимошенко

"І сьогодні, при обговоренні питання про затвердження критеріїв" політичний в'язень ", незважаючи на певні спроби представників опозиції, ніхто з членів ПАРЄ навіть не подав поправку про те, щоб визнати, що в Україні є" політичні в'язні ", - також повідомив політик.

"Насправді ця резолюція (в частині визначення терміна" політичний в'язень" - Gazeta.ua) Показує, що" політичними в'язнями" є тільки ті, хто покараний за політичну діяльність. А які вчинили кримінальні злочини будуть відповідати за всією суворістю закону, незалежно від того, чи є вони політиками і державними діячами чи ні. І чітке визначення тут і повинно бути ", - зазначив народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підкупи та агітація спрямовані на тих виборців, які ще не визначилася - експерт

"Тепер на підставі цього визначення необхідно чекати доповідь РЄ про розмежування політичної та кримінальної відповідальності. Над цим також працює юридичний комітет ", - звернув увагу політик.

"Україна на рівні резолюції не згадується. Виходячи з цього, можемо підкреслити, що в Україні на сьогодні ніхто не є "політичним в'язнем". Більш того, у нас в Кримінальному кодексі немає таких статей ", - заявив Попеску.

Зараз ви читаєте новину «Попеску: В Україні немає "політв'язнів", і це підтверджує резолюція ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути