Ексклюзиви
понеділок, 07 травня 2012 13:36

У Криму люди в нацистській формі пройшлися під прапорами Партії регіонів

У Криму люди в нацистській формі пройшлися під прапорами Партії регіонів
На самій реконструкції було чимало активістів з Партії регіонів

Скандалом закінчилася військово-історична реконструкція боїв часів Великої Вітчизняної війни, що пройшла 29 квітня у селі Костянтинівка Сімферопольського району в Криму.

Окремі знімки самої реконструкції потрапили в інтернет та стали хітом за переглядами. На декількох з них люди у військовій нацистській формі часів другої світової війни крокують під прапорами провладної Партії регіонів.

Одесит Михайло Першиков на травневі свята до Криму приїздить уже декілька років поспіль. Він розповів про інцидент.

"Театралізовану виставу для глядачів організували кримська громадська організація "Велике братство без кордонів", севастопольський клуб "КЛІО", і декілька сотень кримських реконструкторів. Я сам цим захоплююся. Перед реконструкцією бою справили панахиду, помолилися, виголосили промови. Подивитися на театралізоване дійство з'їхалося близько 10 тисяч людей з усієї України. Актори та добровольці показали сценки Сталінградської битви, форсування Дніпра, визволення Києва та штурм Рейхстагу", - зазначив він.

Усі подробиці були відтворені за архівами та спогадами очевидців.

"Було дуже цікаво і реалістично. І атрибути усі були, і техніка тих часів, і петарди вибухали.

На самій реконструкції було чимало активістів з Партії регіонів. Не зрозуміло, кому прийшла в голову ідея дати блакитні прапори акторам у нацистській формі", - продовжує Першиков.

Перед початком дійства вони промарширували коло. Глядачі почали їм аплодувати.

"Деякі актори-"нацисти" теж веселилися, кажучи, що все правильно – і форма, і прапори відповідають. За 20 хвилин хтось кинувся віднімати ті атрибути та позабирав у акторів прапори. Це ж треба було додуматися з'єднати нацистську символіку і прапори Партії Регіонів", - дивується очевидець.

Знімки в мережі отримали в'їдливі коментарі. У Кримській Партії Регіонів сам інцидент назвали провокацією. Там не можуть пояснити, хто вручив акторам прапори. Інцидент з блакитними прапорами – не єдиний. Першого травня у Селі Перевальне відбулося ритуальне покладення вінків до пам'ятного знаку на Ангарському перевалі, котрий встановлений на честь партизан і підпільників Криму. Скандал розгорівся через надмірну кількість прапорів Партії регіонів. Пенсіонери та ініціативна група були обурені, назвали це політичним піаром і вимагали їх згорнути.

Зараз ви читаєте новину «У Криму люди в нацистській формі пройшлися під прапорами Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути