Ексклюзиви
субота, 31 грудня 2011 07:00

"Увікни-увікни... зарази": Найкращі ляпи Януковича-2011

"Увікни-увікни... зарази": Найкращі ляпи Януковича-2011

Січень:

22 січня з нагоди Дня соборності України президент Віктор Янукович вжив замість українського слова "заради" (в ім'я) слово "зарази" - "зарази втілення реформ". Він сказав це у день Соборності в контексті того, що головний ресурс влади - це довіра і розуміння людей, і що цей ресурс буде використаний в ім'я реформ.

На думку президента Віктора Януковича, 22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві було оголошено не про об'єднання західних і східних українських земель в єдину соборну державу, а про "акт соборності Української народної республіки із Західною українською народною республікою". Про це глава держави сказав, виступаючи зі святковою промовою на урочистостях на честь Дня Соборності у палаці "Україна".

Кілька днів по тому з Януковичем під час виступу в Давосі на українському ланчі стався черговий конфуз. Він не зміг вимовити гасло промо-кампанії України, яка демонструвалась на світових телеканалах - "Увімкни Україну!".

"Цей слоган - увікни..., увікни..., - вікнить для себе Україну – це слоган промо-кампанії нашої держави до Євро-2012", - заявив президент. Читав він свій виступ з папірця.

"Для того щоб увікнути Україну, достатньо подивитися на неї власними очима, коли почнуть квітнути каштани в Києві. І у містах українських почнуть роздягатися жінки. Побачити цю красу – це чудово", - додав Янукович.

Лютий, березень:

У середині лютого глава держави, перебуваючи в Харкові, заявив про намір України взяти участь в будівництві космодрому "Балкантавра" у Бразилії. Насправді назва космодрому, як і муніципалітету, в якому він знаходиться, звучить як "Алкантара".

Другий раз Янукович назвав космодром вигаданим ім'ям "Балкантавр" уже в Києві, під час прямого ефіру в рамках програми "Розмова з країною".

Червень:

У четвер, 2 червня, президент Віктор Янукович взяв участь в урочистому відкритті етапу Кубка світу з ралі "Prime Yalta Rally-2011". Він привітав учасників змагань і глядачів із стартом етапу Кубка світу, траса якого проходить шляхами південного узбережжя Криму.

"Я объявляю открытие "Prime Yalta Rally" открытым!" - сказав тоді глава держави.

Президент Віктор Янукович, відкриваючи у Києві ХІІІ Всесвітній конгрес російськомовної преси, заявив, що сьогодні "ми створили нормальні умови для розвитку демократичних інститутів у нашому суспільстві, ми прийняли закон...".

При цьому Янукович зробив довгу паузу, забувши назву закону, про який хотів сказати.

"Як він у нас називається?", - попросив президент підказки залу. З перших рядів йому підказали назву документу.

"Про доступ до публічної інформації, якщо точно", - підхопив Янукович.

21 червня Віктор Янукович обмовився в ПАСЕ, назвавши демократичною корупційну систему в Україні. Говорячи про регуляторну політику, президент зазначив, що зараз в Україні відбувається значне скорочення дозвільної системи для бізнесу.

"Без перебільшення я скажу, що цей революційний підхід, він дуже болісний, тому що на цій дозвільній системі сиділа велика бюрократична система на всіх рівнях... І ця демократична система, корупційна, вона будувалась роками, десятиліттями", - запевнив Янукович.

22 червня наш глава держави знову допустив обмовку. Зокрема, виступаючи на мітингу-реквіємі, присвяченому Дню скорботи і вшануванню пам'яті жертв війни в Україні, Янукович заявив: "Наш святий обов'язок перед загиблими подолати тіні минулого, уможливити (очевидно, президент хотів сказати "унеможливити" - ред.) нові трагедії. Зазіханням на мирне майбутнє України дадуть миттєву і жорстку відповідь, звідки б ці спроби не виходили".

27 червня президент привітав Джибуті з Днем незалежності. Але адресатом привітання в якості глави держави було зазначено президента Гани Джона Еванса Атті.

У своєму привітанні Янукович "запевняє в налаштованості України на всебічне поглиблення співробітництва з Республікою Джибуті й повне використання наявного потенціалу двостороннього співробітництва на благо наших народів".

Тим часом, відомо, що президентом цієї країни останні 12 років є Ісмаїл Омар Гелле.

Липень:

Президент Віктор Янукович під час своєї підсумкової прес-конференції припустився кількох неточностей. Зокрема, Янукович не зміг вимовити слово "відтермінування". Замість нього він сказав "відтермування". Глава держави також назвав Олімпіаду 2022 року "чемпіонатом світу".

Вересень:

Президент Янукович під час виступу у Верховній Раді на урочистому засіданні з нагоди 20-річчя Незалежності Україна допустив черговий ляп.

Читаючи з листка промову про досягнення влади на шляху реформ, Янукович заявив: "Започатковано пенсійну, земельну реформи, реформу охорони здоров'я, освіти, ЖКГ. Спотворюються умови для розвитку підприємництва, розгорнуто боротьбу з корупцією".

Також президенту насилу дались слова "пенітенціарна система".


Зараз ви читаєте новину «"Увікни-увікни... зарази": Найкращі ляпи Януковича-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

162

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути