пʼятниця, 13 січня 2012 08:56

У КПУ розповіли, чому депутати досі не вирішили долю ГТС

У КПУ розповіли, чому депутати досі не вирішили долю ГТС

Перший секретар Харківського обкому КПУ Алла Александровська заявила, що розгляд законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою забезпечення реформування нафтогазового комплексу" було відкладено для пошуку найбільш прийнятного варіанту користування газотранспортною системою, повідомляє прес-служба КПУ.

За її словами, сьогодні в України просто немає досвіду створення спільних підприємств як форми вирішення серйозних проблем двох держав.

"У нас є приватні компанії, які співпрацюють, є договірні відносини, проте тут мова йде або про можливість створення консорціуму, або спільного управління газотранспортною магістраллю", - зазначила Александровська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законопроектом про ГТС хотіли покращити настрій Путіну - "бютівець"

Вона також додала, що ці домовленості є господарськими і повинні враховувати політичну ситуацію в країнах, а також подальші фінансово-економічні наслідки. "Питання дуже серйозне, тому Верховна Рада буде над ним працювати за результатами домовленостей про можливість спільної діяльності, при якій будуть враховані інтереси двох сторін. Тобто, повинна бути знайдена юридична основа", - підкреслила нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин: питання ГТС треба вирішувати тільки після завершення "газових переговорів"

За її словами, для того, щоб розглядати дійсно якісний законопроект, в ньому повинні обов'язково бути враховані такі закони України, як Цивільний кодекс, Господарський кодекс і т. д.

Водночас, комуністка наголосила: "Щодо своєї газотранспортної системи Україні не слід діяти за принципом "як не з'їм, то понадкушую". Європа дуже потребує російського газу, а Україні слід думати про добробут своїх громадян".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна поділиться "трубою" з Росією - експерти

Нагадаємо, цього тижня Верховна Рада планувала розглянути законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою реформування нафтогазового комплексу". 

Зараз ви читаєте новину «У КПУ розповіли, чому депутати досі не вирішили долю ГТС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути