Ексклюзиви
понеділок, 07 лютого 2011 17:47

У Кот-д'Івуарі українські гелікоптери літатимуть парами

У Кот-д'Івуарі українські гелікоптери літатимуть парами

Українські вертольоти, відправлені на підтримку операції ООН у Кот-д'Івуарі, працюватимуть там три місяці парами, але цей термін може подовжуватися кожного разу на чотири тижні в залежності від обставин та потреби у їх використанні.

Про це заявив міністр оборони України Михайло Єжель, коментуючи підписання главою держави Закону України "Про схвалення рішення Президента України щодо направлення миротворчого контингенту для участі України в наданні підтримки Операції ООН у Кот-д'Івуарі".

Як повідомила прес-служба Віктора Януковича, Єжель уточнив, що українські миротворці виконуватимуть ті завдання, які ставитимуться командуванням Місії ООН в Кот-д'Івуарі.

"Мова йде, насамперед, про пошуково-рятувальні дії, підтримку, супровід автомобільних колон з повітря, ведення спостереження в інтересах ООН та інші", - сказав чиновник.

За його словами, Міністерство оборони України розробило низку заходів безпеки для наших миротворців.

"По-перше, українські гелікоптери працюватимуть тільки парами. По-друге, передбачені і обговорені всі питання з командуванням Місії ООН щодо пошуково-рятувального, логістичного забезпечення, щодо забезпечення українців надійним зв'язком", - підкреслив міністр.

Він запевнив, що кожен із миротворців також матиме гідне матеріальне забезпечення та соціальні гарантії.

"Але найголовнішим є те, що остаточне рішення щодо використання української техніки завжди прийматиме український командир. А він, певна річ, завжди дотримуватиметься умов максимального гарантування безпеки ввіреного йому особового складу", - резюмував Єжель.

Нагадаємо, нещодавно Верховна Рада України схвалила рішення президента направити на три місяці миротворчий контингент у Кот-д'Івуар.

Передбачається передислокувати три вертольоти Мі-24, що перебувають з виконанням миротворчої місії у Ліберії. Для їхнього обслуговування прямує контингент до 60 осіб терміном на три місяці. Фінансування передбачено за рахунок державного бюджету з подальшим відшкодуванням цих витрат з бюджету ООН.

Зараз ви читаєте новину «У Кот-д'Івуарі українські гелікоптери літатимуть парами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути