середа, 24 листопада 2010 16:43

Єжель: Україна витатила 40 мільйонів на ремонт підлодки і збудує 4 корвети

Єжель: Україна витатила 40 мільйонів на ремонт підлодки і збудує 4 корвети

Сьогодні, 24 листопада, у Севастополі відбувся брифінг за участю Міністра оборони України Михайла Єжеля.

За словами глави оборонного відомства, після огляду підводного човна "Запоріжжя" на 13 судноремонтному заводі Чорноморського флоту Російської Федерації встановлено, що на її ремонт витрачено близько 40 млн грн.

"Сьогодні на нараді, що минула, ми вирішили всі питання фінансування. Ремонт підводного човна профінансований. У підводному човні зараз працює 50-60 осіб щодня. Роботи йдуть, і це буде повноцінна бойова одиниця в найближчому майбутньому", - підкреслив він.

Єжель зазначив, що кошти надходять ритмічно, і на цей момент, за даними Міноборони, підводний човен готовий на 85-90%. Міністерство очікує, що до нового року ремонт буде завершений, пройдуть швартові випробування підводного човна. А вже в 2011 році - ходові випробування, після чого вын стане до ладу Військово-морських сил України.

"Сьогодні практично закінчені ремонтні роботи повністю і наступний етап - це швартові випробування, тобто випробування всієї техніки на стоянковому режимі. Будуть проводитися випробування всіх агрегатів, систем цього підводного човна. Цю задачу ми маємо виконати до 15 грудня", - заявив міністр.

При цьому він додав, що за нинішньої влади можна сподіватися на те, що всі заплановані заходи будуть здійснені.

"Я думаю, що за нинішньої влади, за нинішнього верховного головнокомандувача Україна матиме і новий підводний човен, і новий флот", - сказав Єжель.

Міністр оборони висловив сподівання, що до 2020 року буде побудовано 4 корабля класу "корвет".

"Програма "Корвет" триває, зараз відбуваються роботи з технічного проектування. І я думаю, що ми виконаємо заплановані щодо корвету заходи, і до 2020 року матимемо 4 кораблі цього класу", - повідомив він.

Єжель також поінформував, що поки не визначено назву першого корвету. Однак вже надійшла пропозиція від голови Севастопольської міської державної адміністрації назвати корабель "Севастополь".

У той же час, за словами Єжеля, в України сьогодні яскраво вираженого супротивника немає.

"Але Україна повинна бути готова до відбиття і нанесення адекватного удару будь-якому супротивникові, звідки б він не виходив", - підкреслив глава оборонного відомства.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Єжель: Україна витатила 40 мільйонів на ремонт підлодки і збудує 4 корвети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути