четвер, 28 жовтня 2010 15:40

Як Єжель із байкерами Путіна "День Победы" співали

 

- Есть у них День незалежности, а надо сделать День залежности, - звертається до своїх колег мотоциклістів голова московського мотоклубу "Нічні Вовки" Олександр Залдостанов. - Надо посмотреть в истории. Может в этот день какие-то договора подписывали о воссоединении Украины и России. Хочется песню на такую тему. Тяжело музыку подобрать. Я искал группы. Нашел несколько подзабытых. Надо не по-чиновничьи организовать, а по-молодежному.

Залдостанов з одноклубниками в шкіряних камізельках прийшли в середу до "Українського дому". Чекають початок концерту "Всем миром". Він приурочений до благодійної акції допомоги ветеранам Великої Вітчизняної, яку організували українські музиканти Олег Карамазов та продюсер Юрій Молчанов. Їх підтримали історик Петро Толочко, спортсмени Ганна Безсонова, Ірина Мерлені, шоу-мен Юрій Горбунов, акторка Руслана Писанка, телеведуча Даша Малахова.

Чекають прем'єра Володимира Путіна, який того дня перебував у Києві з робочим візитом.

На репетицію приходять кадети Київського військового ліцею ім. Богуна та кадетки Московської кадетської школи-інтернату №9. Вони мають показувати "кадетський бал". Він складається з кількох номерів: виступ барабанщиць, пісні у виконанні четвірки дівчат "Ехал я из Берлина", вальсу, матроського танецю у виконанні ансамблю "Україна".

На перерві діти біжать у бар.

- Чай "Нести" с лимонным вкусом и "Марс", - просить москвичка у формі барабанщиці.

- "Марс" не дам. Там срок годности давно кончился, - каже бармен. - Берите "Натс".

18.00. Приходять ветерани. Підтримуючі один одного піднімаються сходами. Сідають на місця, коли їм кажуть, що концерт почнеться за годину. Вони діляться спогадами про війну.

- Я була в Києві, - каже Марія Василівна Краївська. - Ми ще про партизанів і не чули, а німецькі кабелі зв'язку сокирами рубали. Німці нас звали "на чудесне життя до квітучої Германії". Я не поїхала та й своїх відмовила. Вони досі мені дорікають. Кажуть, гастарбайтери тепер хороші гроші отримують.

Ветеранів просять встати, знов спуститися до дверей і ще раз піднятися сходами - щоб зняли телекамери. Старики хвилин 15 товчуться знизу, чекають сигнал від режисера. Діти готуються вручати їм гвоздики. Дівчатка з ансамблю у яскравих синіх обтягуючих шортах марно намагаються прикривати стегна. Режисер наказує замінити танцівниць барабанщицями.

19.00. Приходять міністр оборони Михайло Єжель, в цивільному. Фотографується з кадетами. Сідає у першому ряду. Поруч - міністр Кабміну Анатолій Толстоухов.

Починається концерт. Руслани співає "Дикі гусі" - Толстоухов двічі втирає очі пальцями.

На сцену піднімається Олег Карамазов та лідер "Табула Раси" Олег Лапоногов. Співають "День Победы" у супроводі оркестру. Старики встають при перших звуках. За ними політики. Єжель знає пісню повністю. Співав у повний голос, відкидаючи голову та розмашисто аплодуючи.

На той час до зали підішли перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, міністр освіти Дмитро Табачник, перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов, заступник керівника апарату уряду РФ Юрій Ушаков та посол Росії в Україні Михайло Зурабов.

- Наша задача очень простая: сделать так, чтобы правда об истории вернулась в школьные учебники, - говорить зі сцени міністр Дмитро Табачник. - Чтобы каждый ученик средней школы Украины знал, что была Великая Отечественная война. Самое трудное, самое героическое, самое великое испытание за все годы существования украинского народа.

Байкери піднімають руки над головою й щосили аплодують.

Володимир Путін на концерт не приїхав. Кажуть, він відмовився проводити в Києві будь-які зустрічі окрім офіційних переговорів.

Зараз ви читаєте новину «Як Єжель із байкерами Путіна "День Победы" співали ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути