четвер, 11 листопада 2010 14:51

У Компартії зрозуміли, що в Україні немає прокуратури і суду

У Компартії зрозуміли, що в Україні немає прокуратури і суду

Кандидат на посаду мера Луганську, комуніст Спірідон Кілінкаров не має наміру подавати до Європейського суду з прав людини позов щодо законності призначення міським головою Луганська члена Партії регіонів Сергія Кравченка.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Я не вірю ні у Європейський суд, ні в український. У нас кажуть: переможців не судять. Форми та методи політичної боротьби для них не мають значення – як вони цю перемогу отримали. Я зрозумів одне: у нас в країні немає прокуратури та суду", - зазначив депутат.

"Я пройшов всі судові інстанції, які тут у нас можна було пройти. Рішенням суду вони призупинили кримінальну справу, яка була порушена прокуратурою. Потім банально взяли і просто її закрили рішенням того ж судді. Крім того, нам суд відмовив у перерахунку голосів на трьох дільницях. Залишалась тільки заборона на публікацію результатів виборів. Сьогодні це питання зняли і оголосили Кравченка мером міста. Це все відбулося за два дні", - зауважив комуніст.

Він наголосив, що у Луганську проводились акції протесту проти визнання мером Кравченка до моменту винесення рішень судами.

"Після цього такі акції протесту – це намагання вициганити собі якісь преференції чи гарантії. Мені від них цього не треба. Я знаю, що люди впевнені, що я виграв вибори", - додав Кілінкаров.

За словами політика, якщо у Луганську і Луганській області не буде проведено кадрові ротації, він буде вважати вибори санкціонованою "з самого верху" акцією.

"Мене цікавить, чи будуть розглянуті питання по прокуратурі, по моїм заявам, які я направлю до Вищої ради юстиції щодо дій судів. По цьому буду визначати, чи брало участь у цій акції вище керівництво країни, чи ні", - підкреслив парламентар.

Нагадаємо, Луганська міська виборча комісія за результатами виборів 31 жовтня 2010 року зареєструвала міським головою Луганська члена Партії регіонів Сергія Кравченка.

Зараз ви читаєте новину «У Компартії зрозуміли, що в Україні немає прокуратури і суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути