понеділок, 08 листопада 2010 15:02

Суд віддав Луганськ комуністу

Суд віддав Луганськ комуністу

Луганський окружний адміністративний суд зобов'язав Луганську міську територіальну виборчу комісію внести зміни до підсумкового протоколу про результатах голосування за мера міста.

Зокрема, суд зобов'язав виправити дані голосування по 3-х виборчих дільницях Луганська (№ 38, 39, 41) через складання уточнених протоколів по зазначеним виборчим дільницям.

Як зазначають спостерігачі "Опори", після перерахунку бюлетенів в присутності працівників прокуратури з'ясувалося, що Спірідон Кілінкаров отримав на 44 голоси більше, ніж це було раніше зафіксовано в протоколах районної та міської виборчої комісії.

"Згідно останнього рішення Луганської міської територіальної виборчої комісії, Кілінкаров відставав від свого конкурента "регіонала" Сергія Кравченка на 21 голос. Але якщо Луганська міська ТВК виконає рішення суду, то перевага в 23 голоси буде вже у Кілінкарова і Луганській міській ТВК доведеться оголосити мером саме його", - зазначається у повідомлені

Крім того, як встановили слідчі прокуратури, на вказаних дільницях були не лише сфальсифіковані результати голосування в протоколах, але й порушено пломбування на мішках з бюлетенями та підроблено підписи членів комісій на протоколах. За цими фактами Жовтневою районною прокуратурою Луганська 3 листопада було порушено кримінальну справу щодо "підробки виборчих документів".

Водночас у ТВК наразі відмовляються коментувати рішення суду і розповідати про свої подальші дії, оскільки комісія ще не отримала сам текст рішення.

Раніше прокуратура міста, яка проводила перевірку результатів волевиявлення на цих дільницях, встановила, що кількість бюлетенів, заповнених за кандидата від КПУ Кілінкарова, перевищує цифру, записану в підсумковому протоколі голосування.

Зараз ви читаєте новину «Суд віддав Луганськ комуністу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути