четвер, 28 квітня 2011 09:09

У Компартії заявили, що червоний прапор - не символ СРСР

У Компартії заявили, що червоний прапор - не символ СРСР

Рішення Верховної Ради з приводу вивішування 9 травня прапора 150-ї стрілецької дивізії, піднятого над Рейхстагом, є неповним. На думку комуністів, в цей день було б цілком припустимо вивішувати також прапори СРСР.

Як повідомила прес-служба Комуністичної партії, про це заявив народний депутат від КПУ Євген Царьков.

Зокрема, Царьков вважає, що БЮТ своєю заявою з приводу вивішування 9 травня копій прапора перемоги виявив повне незнання історії.

Комуніст зазначив, що червоний прапор взагалі не є символом СРСР.

"Адже є певна форма державної символіки, обумовлена ??законом. У державного прапора є певний розмір, співвідношення елементів тощо Обріж полотнище на 10 см. або поміняй відтінок - це вже не державний прапор. Чомусь "бютівці" не говорять, що закон передбачає вивішування прапора Китайської Народної Республіки - адже він теж червоний", - зіронізував Царьков.

Крім того, за його словами, нещодавно прийнятий закон передбачає вивішувати копію цілком конкретного прапора - 150-ї стрілецької дивізії, піднятого над Рейхстагом.

"До чого тут "неіснуюча держава"? Це історичний символ. І чому в День перемоги не можна вивішувати прапор країни, якої вже не існує, але можна і потрібно - країни, яка тоді не існувала? Або хто-небудь чув про бійців якоїсь української армії , які штурмували Берлін під синьо-жовтими прапорами? Ні, українці воювали з фашизмом тільки і виключно під червоними прапорами. Саме тому ми вважаємо рішення ВР неповним. Було б цілком припустимо вивішувати прапори СРСР, під якими була здобута перемога", - резюмував парламентарій.

Як відомо, 21 квітня БЮТ виступив із заявою проти вивішування 9 травня червоних прапорів.

"Перемогу у Другій світовій війні здобули народи, а не Компартія Радянського Союзу і Сталін. Червоний прапор не нагодує ветерана, не забезпечить його путівкою до санаторію, не дасть реальних пільг на оплату грабіжницьких житлово-комунальних послуг, не підвищить пенсію. У будь-які офіційні святкові дні слід використовувати державний прапор України, а не прапор тієї країни, якої вже не існує", - заявили прихильники Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «У Компартії заявили, що червоний прапор - не символ СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути