четвер, 29 листопада 2012 16:33

У Кличка пообіцяли не брати державних квартир і обмежити чиновникам авіаперельоти

У Кличка пообіцяли не брати державних квартир і обмежити чиновникам авіаперельоти
Фото: rian.com.ua

Жоден з новообраних депутатів від партії "УДАР" не звертався із заявою про отримання державної квартири і не звертатиметься. Про це заявив сьогодні лідер партії Віталій Кличко журналістам у Київраді.

До Верховної Ради "УДАР" подав інформацію про іногородніх депутатів, яким може знадобитися проживання у готелі на час роботи в парламенті.

"Більшість депутатів нашої партії у Верховній Раді — кияни. Але для іногородніх ми просили номер у готелі. Оскільки більшість часу вони проводитимуть у себе на окрузі, приїздитимуть лише на час пленарних засідань та роботи в комітетах. Для цього їм потрібне місце аби переночувати. Після закінчення своєї депутатської каденції вони повернуться туди, де проживали до цього", - заявив Віталій Кличко.

Він сказав, що він та його партійці вимагатимуть оприлюднити списки тих депутатів ВР шостого скликання, які отримали службові квартири від держави і приватизували їх.

"Цей парламент працював не в інтересах країни, не в інтересах людей, а лише виконуючи спущені владою розпорядження і в гонитві за різними преференціями та благами", – підкреслив Кличко.

Партія "УДАР" виступає також за обмеження депутатських пільг. Кличко вважає, що повинен бути введений ліміт на авіаперельоти та залізничні поїздки депутатів за державний кошт.

"У 2012 році, тимчасово відмовившись від пільг, народні депутати заощадили щонайменше 55 мільйонів бюджетних гривень. А якби така відмова була не тимчасовою, Україна отримала б сотні мільйонів гривень, яких так не вистачає на соціальні виплати", - додав Кличко.

 

Зараз ви читаєте новину «У Кличка пообіцяли не брати державних квартир і обмежити чиновникам авіаперельоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути