пʼятниця, 20 травня 2011 15:51

У київської "Свободи" поцупили базу даних

У київської "Свободи" поцупили базу даних

Офіс київського осередку Всеукраїнського об'єднання "Свобода", який розташований на вул. Богдана Хмельницького, у ніч з 19 на 20 травня був пограбований невідомими.

Про це Gazeta.ua повідомив керівник прес-служби ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

За його словами, приміщення київської "Свободи" вночі ніким не охороняється. Саме пограбування у "свободівців" викликає серйозні підозри.

"У нас вкрали виключно комп'ютери з документацією, ноутбуки, документацію у паперовому вигляді, посвідчення журналістів газети ВО "Свобода". Водночас не забрали чомусь планшетний сканер і компактний принтер. Якщо це побутове пограбування, то люди беруть все: і ноутбуки, і сканер - усі речі, які можна "скинути". А тут брали виключно комп'ютери і документи. Складається враження, що грабіжників цікавила передусім інформація, база даних. Було вилучено усе, що пов'язано із "свободівською" інформацією", - наголосив Сиротюк.

Він нагадав, що раніше - ще за часів міністра внутрішніх справ Юрія Луценка - київська "Свобода" мала свій офіс на Великій Житомирській.

"Тоді наше приміщення закидали напалмом - пляшками із запальною сумішшю. Але вони дивом не розгорілись. Ми викликали міліцію. Вона цю справу так і не розслідувала. Для прикладу, коли була спроба так званого нападу на офіс Партії регіонів, то були підняті тисячі міліціонерів, сотні людей були допитані, проведені десятки слідчих дій. У нас нічого ж цього не робиться. От і сьогодні міліція просто прийшла, зняла покази і все", - сказав націоналіст.

Аби не було інсинуацій і голослівних заяв з приводу пограбування "свободівського" офісу політичними опонентами, ВО "Свобода" звернулась до правоохоронних органів із проханням, щоб міліція дуже швидко і оперативно розслідувала цю справу і нарешті відповіла на запитання: хто ж насправді пограбував нинішнє приміщення організації і намагався підпалити попереднє.

"Ми спостерігаємо таку річ: коли треба арештовувати "свободівців", робити допити, залякувати їх, тоді з'являються купа міліціонерів, "Беркуту", спецназівців. Це стосується і акцій навколо "харківських угод", і 9 травня, і вибухів у Макіївці. Тоді міліція працює як годинник. Коли ж "свободівців" напалмом закидують, грабують, б'ють, як це зробив Марков зі своїми бандитами в Одесі, міліція тоді залишається бездіяльною. Ми ж хочемо, щоб українська міліція діяла об'єктивно", - резюмував Сиротюк.

Зараз ви читаєте новину «У київської "Свободи" поцупили базу даних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути