Ексклюзиви
пʼятниця, 20 травня 2011 11:12

Біля Лук'янівського СІЗО святкуватимуть День героїв

Біля Лук'янівського СІЗО святкуватимуть День героїв

Націонал-патріотичні організації міста Києва прийняли рішення відзначити у столиці День героїв. Акція запланована на 23 травня й пройде біля Лук'янівського СІЗО, аби вшанувати всіх тих героїв, які "раніше карались за Україну на "Лук'янівці".

Крім того, як стало відомо Gazeta.ua, у такій спосіб активісти планують "підтримати сучасних борців за українську справу". Зокрема, йдеться про поетесу Ганну Сінькову та активіста підприємницького майдану Сергія Костакова.

Політики закликали українців приєднатись до відзначення Дня героїв і підтримати політв'язнів Лук'янівського СІЗО.

"Через Лук'янівську в'язницю пройшли отамани Холодного Яру, кардинал Йосип Сліпий, президент УГВР Кирило Осьмак, полковник УНР та вояк УПА Іван Литвиненко, В'ячеслав Чорновіл та інші визначні постаті нашої держави, - нагадали активісти.- Наразі там безпідставно утримуються поетеса Ганна Сінькова та активіст податкового Майдану Сергій Костаков".

Організатором акції виступив Комітет визволення політв'язнів. До нього входять такі організації, як Молодіжний націоналістичний конгрес, Молодий Народний Рух, Конгрес українських націоналістів, Молодіжна станиця братства вояків УПА, ВО "Свобода", "Тризуб" ім. Степана Бандери, ГО "Жіноча Січ", УНА-УНСО, Коаліція учасників помаранчевої революції, Організація українських націоналістів (ОУН).

Слід зазначити, що це свято було започатковано представниками ОУН 1941 року на честь визначних українських діячів Миколи Міхновського, Симона Петлюри та Євгена Коновальця. Згодом День героїв офіційно відзначався у лавах Української повстанської армії та у діаспорі. За незалежності України День героїв прагнуть зробити альтернативою відзначенню 9 травня Дня перемоги.

Зараз ви читаєте новину «Біля Лук'янівського СІЗО святкуватимуть День героїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути