середа, 18 травня 2011 11:28

Івано-франківські таксисти безкоштовно возитимуть ветеранів УПА у День Героїв

Івано-франківські таксисти безкоштовно возитимуть ветеранів УПА у День Героїв

З ініціативи депутата Івано-Франківської міської ради від ВО "Свобода" Віталія Бурка у День Героїв 29 травня ветерани УПА та дивізії "Галичина" зможуть безкоштовно користуватися послугами перевезення міських таксі.

Про це повідомили у прес-службі Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода".

"Послуга допоможе учасникам бойових дій, воякам УПА та "дивізійникам" взяти участь у святкуваннях Дня героїв, відвідати родичів та бойових побратимів", - пояснив свою позицію Віталій Бурко.

Звернення до перевізників з цього приводу підписав секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків. Воно адресувалось службам таксі: "Галичина" (15-53), "Спартак" (15-78), "Мерседес-таксі" (15-51), "Фортуна" (15-56) та "Явір" (15-54).

Керівники вищезгаданих фірм погодились 29 травня в межах міста безкоштовно перевозити ветеранів УПА та "дивізійників".

День Героїв або Свято Героїв встановлено на честь українських вояків-борців за волю України, передовсім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. Відзначається в останню неділю травня.

У 1941 році Другий Великий Збір Організації українських націоналістів постановив щороку, 23 травня, святкувати День Героїв. Свято було приурочене до сумного дня 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця. Було також обумовлено, що саме у травні пішли з життя "кращі сини України XX століття": Микола Міхновський, Симон Петлюра та Євген Коновалець.

До здобуття Україною незалежності свято святкувалося підпільно, з проголошенням незалежності у 1992 році почало набувати розголосу. Для зручності, святкування було перенесено на останню неділю травня. Сьогодні День Героїв святкується передовсім у Галичині, де до нього приурочуються офіційні урочистості. Націонал-патріотичні організації домагаються встановлення Дня Героїв офіційним державним святом.

Зараз ви читаєте новину «Івано-франківські таксисти безкоштовно возитимуть ветеранів УПА у День Героїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути