понеділок, 09 травня 2011 18:29

"Свобода" протестувала проти червоних прапорів в Івано- Франківську
14

Фото: Фото: Ксенія Ліщинська

9 травня "свободівці" провели в Івано-Франківську протестну акцію проти використання червоних прапорів.

Депутати всіх рівнів від ВО "Свобода" зібралися біля пам'ятника Іванові Франку на вулиці Незалежності. У руках вони тримали державні прапори з чорними стрічками і партійну символіку, а також – транспаранти: "Геть червоні ганчірки!", "Геть червону символіку!". "Свободівці" кричали "Ганьба!" керівництву і викладачам місцевих ВНЗ, які разом зі студентами прямували до традиційного місця проведення мітингу на 9 травня – Меморіального кладовища.

Протестувальники перекрили дорогу колоні Партії регіонів з огляду на те, що, як повідомив депутат обласної ради Василь Попович, в її учасників на грудях були "георгіївські" стрічки. Отож, "регіонали" були змушені піти іншим шляхом.

Учасники акції протесту скандували "Серп і молот – смерть і голод!", "Слава нації – смерть ворогам!", "Бандера – наш герой!" та ін.
Відтак "свободівці" також мали намір податися колоною на Меморіальне кладовище, проте представники спецпідрозділів "Беркут" і "Грифон" перекрили їм шлях.

Щоправда, частині протестувальників вдалося прорватися через міліцейський кордон разом з державними прапорами, щоб, як пояснили організатори виконати рішення обласної ради і не допустити розгортання червоних прапорів, які в той час майоріли біля Вічного вогню.

На завершення акції представники ВО "Свобода" подалися у Меморіальний сквер до пам'ятника "Полеглим за волю України воякам Української повстанської армії, першої української дивізії "Галичина" та членам ОУН", де поклали квіти і помолилися за українських героїв.

За словами депутата обласної ради Сергія Адамовича, під час акції ніхто зі "свободівців" не чіпав ветеранів. Питання полягало в червоних прапорах, які свідомо реанімовані для розколювання суспільства, і "георгіївських" стрічках – символах російської державності.

"Довелося бачити двох нетверезих молодиків з георгіївськими стрічками, які брудними матами російською мовою паплюжили Українську
державність. Працівники міліції відмовилися притягати їх до адміністративної відповідальності. Крім того, міліція не допустила ВО "Свободу" по маршруту акції. Я вже не говорю про те, що міліція порушувала чинне законодавство, не пропускаючи через загороджувальні загони депутатів міської та обласної рад. Наші правоохоронні органи закрили також очі на наявність незаконних червоних прапорів", - розповідає депутат.

"А ще вразили подвійними стандартами губернатор Михайло Вишиванюк, що напередодні обіцяв відсутність червоних прапорів на
акції, і ректори вузів, які примусово зігнали студентів для створення масовки "регіоналам" і комуністам. Мені соромно, що в нас таких людей
допускають до виховання молоді. Наперед передбачу, що вони закриють свою совість формулюваннями про те, що університетські колони не йшли під червоними прапорами. Але всі знали, що червоні прапори все ж будуть, тому це виправдання колоборанта, який співпрацює з окупаційним режимом", - звертає увагу Сергій Адамович.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" протестувала проти червоних прапорів в Івано- Франківську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути