Ексклюзиви
четвер, 24 лютого 2011 06:45

У Київському патріархаті проситимуть Бога покарати донецьку владу

У Київському патріархаті проситимуть Бога покарати донецьку владу

Архієпископ Донецький і Маріупольський УПЦ КП пригрозив, що буде молитися за те, щоб Господь покарав не розумну влада

"У нас немає іншого способу достукатися до цієї влади, - заявив Архієпископ Донецький і Маріупольський УПЦ Київського Патріархату Сергій (який раніше попереджав, що обіллє себе бензином і підпалить, якщо в УПЦ КП відберуть храм у селі Кам'янка, Донецької області). - Ми вимагаємо , щоб припинили масований тиск на КП. Адже проблема не тільки в Кам'янці Нам не дають ділянки для будівництва церков, мотивуючи тим, що немає землі, а московські ростуть як гриби. Коли спілкуємося з бізнесменами, вони відверто говорять, що влада їм забороняє жертвувати на наші храми. Я заявляю: якщо влада буде залишатися глухою до наших звернень, ми по всіх храмах, монастирях і громадах будемо молитися за владу певним чином. Замість молитви "за владу, вiйсько та уряд", будемо молитися так: "За Донецьк владу, яка гонить та нищить нашу церкву, благаємо Бога, щоб Бог цiй владi надав розуму, а якщо голосу божого не почують, то покарай цю владу, Господи". Якщо неможливо напоумити, нехай Господь покарає цю не мудру владу, яка не чує Господа Бога".

Владико Сергій проводить паралелі між тим, що відбувається сьогодні в Україні по відношенню до Київського патріархату і подіями 30-х років минулого століття.

"Тоді церкви позбавлялися куполів, але всі хто цим займався, були покарані - каже Архієпископ. - І це не містика, а статистика, яку знають і в УПЦ КП, і в УПЦ МП. Я нещодавно розмовляв зі старцем, який був очевидцем подій у 1958 році в Почаївській лаврі. Тоді за наказом вищої партійної інстанції всіх ченців погрузили в машину і вивезли. А в Лаврі два тижні не було богослужінь, а були безчинства. Ті охоронці, що цілодобово знаходилися в приміщенні монастиря, в результаті всі покидали зброю і повтікали, боячись зійти з розуму. А секретар міськкому який вигукнув: "Господи, якщо ти є забери у мене найдорожче", через чотири дні втратив доньку. Вона працювала в хімлабораторії, де у неї в руках вибухнула колба з кислотою. Після цього влада схаменулася і Почаївську лавру залишили в спокої. Ченці повернулися до лаври через 2 тижні. Влада повинна розуміти, що у Бога немає московського і київського патріархату, а є віруючі, які служать Богові. І якщо дітей бога ображають, Господь, хоча і терплячий, своїх дітей в образу не дає, а нерозумних карає".

Нагадаємо, 15 лютого 2011 Донецький окружний адміністративний суд прийняв рішення щодо юридичного статусу храму Вознесіння Господнього в селищі Кам'янка Тельманівського району. Після двотижневого процесу передачу церкви УПЦ КП в 1996 році визнали недійсною. Будівля тепер має перейти у власність селища. Але, зважаючи на попередні обставини і заяви мешканців Кам'янки, храм Вознесіння Господнього ймовірно забере під свій протекторат новостворена парафія Вознесіння Господнього УПЦ (Московського патріархату).

Зараз ви читаєте новину «У Київському патріархаті проситимуть Бога покарати донецьку владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути