Ексклюзиви
середа, 23 лютого 2011 16:51

Священник київського патріархату обіцяє спалити себе за відібраний храм

Священник київського патріархату обіцяє спалити себе за відібраний храм

Донецька єпархія УПЦ КП готова боротися силовими методами, з тими, хто намагається захопити церкву в селі Кам'янка Донецької області і чинить тиск на служителів церковної громади та її представників. Зокрема – священики обіцяють самоспалення.

Про це на прес-конференції заявив голова Донецької єпархії УПЦ Київського патріархату владика Сергій.

За його словами, якщо влада Донецької області будуть "глухонімими" до проблем УПЦ КП, то священнослужителі готові пікетувати органи влади, проводити "молитовні стояння", хресні ходи, а також вони будуть звертатися до зарубіжних мас-медіа і українським діаспорах.

"Я розумію, що президент ходить до церкви Московського патріархату, і Близнюк (губернатор Донецької області - ред.) ходить до церкви Московського патріархату. Але куди б він не ходив, хоч до мусульман, хоч до протестантів, хоч до католиків, але ставитися потрібно законно, до всіх однаково ", - зазначив владика Сергій.

Він також додав, що самоспалення він вважає останнім способом, яким можна відстояти храм у селі Кам'янка, якщо інші законні методи не допоможуть.

"Однозначно, свої святині ми не віддамо. Якщо потрібно - вдамося до силових методів ... Зараз, якщо ми програємо суди, будуть спроби заволодіти нашим майном. Те що я сказав, що сам себе спалю, деякі мас-медіа і представники Московського патріархату сприйняли як заклик до самогубства. Але я бачу це, як крок до мучеництва ", - заявив священнослужитель.

Нагадаємо, 15 лютого 2011 Донецький окружний адміністративний суд прийняв рішення щодо юридичного статусу храму Вознесіння Господнього в селищі Кам'янка Тельманівського району. Після двотижневого процесу передачу церкви УПЦ КП в 1996 році визнали недійсною. Будівля тепер має перейти у власність селища. Але, зважаючи на попередні обставини і заяви мешканців Кам'янки, храм Вознесіння Господнього ймовірно забере під свій протекторат новостворена парафія Вознесіння Господнього УПЦ (Московського патріархату).

Зараз ви читаєте новину «Священник київського патріархату обіцяє спалити себе за відібраний храм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути