Ексклюзиви
четвер, 03 лютого 2011 09:28

В УПЦ МП впевнені, що Київський патріархат зникне

В УПЦ МП впевнені, що Київський патріархат зникне

Рано чи пізно українська православна церква Київського патріархату припинить своє існування.

Про це заявив прес-секретар митрополита Володимира Володимир Драбинко газеті "Сегодня", коментуючи слова Патріарха Філарета про плани ліквідації УПЦ КП до літа.

"Те, що рано чи пізно він зникне, - це однозначно. Вони повернуться в лоно УПЦ. Але не до літа. Це дурниці. Навіть при паличному режимі такого б не відбулося", - підкреслив Драбинко.

Коментуючи ж слова патріарха про те, що на священиків УПЦ КП виявляється тиск він зазначив: "Насправді до нас і за часів Ющенка поверталися священики УПЦ КП, і навіть єпископ один повернувся. І особливого сплеску зараз немає: хоча священики, які і раніше хотіли повернутися, перестали боятися. Адже при Ющенку закручували гайки по повній програмі ".

"А той ажіотаж, який роздувається, - він надуманий. Це робиться, щоб у разі чого сказати: "А я ж попереджав", - додав прес - секретар.

Також він зазначив, що УПЦ МП не бере "у своє лоно" всіх покаятися: "Одна справа, якщо священик покаявся і хоче перейти до нас з приходом, з храмом, а якщо там з кимось посварився і хоче до нас повернутися - це вже інше. Якщо він їм не потрібен, то він і нам не потрібен".

У свою чергу, один із священиків УПЦ МП просив його не представляти, зазначив, що це станеться після відставки Патріарха Філатера.

"Я вам можу назвати конкретну дату зникнення УПЦ КП. Філарет дуже авторитарна людина, тобто УПЦ КП - це він, з його відходом не буде і його церкви. речі, ви ж розумієте, що єдина церква, про яку багато хто мріє, може бути тільки канонічної, тобто розкольники повинні повернутися до нас ".

Зараз ви читаєте новину «В УПЦ МП впевнені, що Київський патріархат зникне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути