вівторок, 07 вересня 2010 09:44

У київському БЮТі розкол

У київському БЮТі розкол

Депутат БЮТ у Київраді Денис Москаль заявив, що 31 серпня він був обраний головою фракції блоку замість Тетяни Меліхової.

За його словами, на засіданні фракції блоку за це рішення проголосували 17 депутатів (загалом у фракції БЮТ у міськраді 32 члени).

Як зазначає депутат, рішення про зміну голови було ухвалене у зв"язку з незадоволенням методами управління Тетяни Меліхової.

"Претензії полягали в тому, що вона часто не враховувала думка депутатів. Останньою краплею стала ситуація напередодні сесії 25 серпня (На цій сесії Київрада проголосувала за звернення до Ради щодо ліквідації райрад-Ред.)", - Пояснив він.

У свою чергу, Меліхова заявила, що Москаль був обраний до порушення положення про фракцію, яке потребує участі в голосуванні не менше двох третин від чисельності фракції (22 особи).

"У нас є свідчення як мінімум 12 депутатів, які не знали про це засідання і не були присутні на ньому. Ми сумніваємося, що це засідання взагалі відбулося, оскільки 3 вересня 1918 чоловік проголосували за виключення зі складу фракції трьох депутатів, які взяли участь у голосуванні 25 вересня ", - заявила вона.

Меліхова додала, що Москаль був у числі депутатів, які голосували 25 серпня. Вона припустила, що депутат просто побоявся, що його теж виключать з фракції і позбавлять депутатських повноважень, і спробував таким чином врятувати себе.

Зі свого боку, Денис Москаль, рішення ради блоку не бути на засідання було розіслано по електронній пошті.

"Проте згідно з положенням про фракцію, всі питання повинні вирішуватися на її засіданні. Ми просили пані Меліхова зібрати засідання, але наше прохання в черговий раз проігнорували", - пояснив Москаль.

Нагадаємо, 25 серпня Київрада прийняла звернення до Верховної ради з проханням дозволити йому створювати і ліквідовувати столичні райради. Проте без участі депутата фракції блоку Кличка і 18 депутатів БЮТ рішення не було б прийнято.

Комерсант-Україна

Зараз ви читаєте новину «У київському БЮТі розкол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути