четвер, 05 травня 2011 12:00

У Калуші чиновниця обізвала галичан "циганами немитими"

  Віталіна Радецька на фото у центрі
Віталіна Радецька на фото у центрі

Прикарпатські медики поширюють лист-протест проти блюзнірських висловлювань чиновниці від медицини Віталіни Радецької, призначеної на посаду головного лікаря міста Калуша.

Радецька минулого тижня зібрала нараду працівників охорони здоров'я міста Калуша і не підбираючи слів, розповіла все, що думає про медиків та галичан взагалі.

"Вы - генетически недоразвитый регион, цыгане вы немытие и нечесанные...Мне говорили, что в этом регионе была зона, теперь понятно, откуда такие гены…, вы разбиваете себе лбы, когда бьете поклоны в церкви, а ничего в душе святого у вас нет... Пишите заявления об увольнении, всех уволю, уволю за саботаж руководителей любого уровня", - сказала Радецька.

Радецьку запросив з Києва до Калуша на роботу міський голова Ігор Насалик та рекомендував її сесії міськради та міськвиконкому як "одного з кращих лікарів України, чиї професійні навики мали б підняти медицину Калущини".

На разі медики Калуша та району публікують свої звернення в усіх газетах та збираються оголосити страйк з вимогою звільнення Радецької та її публічного вибачення перед галичанами.

Нагадаємо, у рекомендованому Міносвіти до передплати в українських школах журналі "Щедрику-Ведрику" була розміщена публікація, яка принижує жителів Галичини. "Існування галичанина зав'язане на селі і в нього відповідно селянське мислення – "на хлопський розум", - йдеться у статті про Галичину у випуску журналу за грудень 2010.

Ще раніше міністр освіти Дмитро Табачник заявляв про те, що Західна Україна є печерним заповідником націоналізму.

Зараз ви читаєте новину «У Калуші чиновниця обізвала галичан "циганами немитими"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути