понеділок, 21 березня 2011 14:19

Табачник прослідкує, щоб школи передплатили журнал, який називає галичан "хлопами"

У рекомендованому Міносвіти до передплати в українських школах журналі "Щедрику-Ведрику" була розміщена публікація, яка принижує жителів Галичини.

"Існування галичанина зав'язане на селі і в нього відповідно селянське мислення – "на хлопський розум", - йдеться у статті про Галичину у випуску журналу за грудень 2010.

"У п'ятницю обласні центри на третину порожніють, люди роз'їжджаються по області, для того, щоб в понеділок наповнитися жителями сіл і містечок, "затарених" бульбою, буряком, яйцями, молоком і всім, що допомагає виживати в західноукраїнському не індустріальному місті", - йдеться у статті дитячого журналу.

"По-друге, на ринку праці Галичини не існує таких професій, як рерайтер, PR-консультант, екзистенційний психотерапевт, бо де просте життя – там проста робота – шофер, будівельник, медсестра, продавець", - зазначається у публікації.

"Максимум, про що можна мріяти галичанин з вищою освітою в рідному місті – це робота клерком в регіональній філії великої компанії або банку. Не буває галичан-космонавтів, конструкторів, олігархів і великих політиків", - додає автор тексту, прізвище якого не вказується.

Як повідомляється, на відповідних сторінках у журналі вказано, що спонсором рубрики, у якій опубліковано текст, є Міжнародний освітній фонд ім. Ярослава Мудрого.

У супровідному листі, що надсилався разом з цим числом журналу до шкіл, наголошується: "Згідно з листом №14/18-3502 від 9.09.2010 р. Міністерства освіти та науки України Всеукраїнський дитячий журнал "Щедрику-Ведрику"...рекомендований до передплати усіма навчальними закладами І-ІІІ ступенів".

"Благодійний дитячий фонд "Щедрику-Ведрику" зобов'язаний інформувати Міністерство освіти та науки України про хід передплати", - йдеться у листі, підписаному директором благодійного фонду Блюхером.

Нагадаємо, раніше міністр освіти Дмитро Табачник заявляв про те, що Західна Україна є печерним заповідником націоналізму.

Зараз ви читаєте новину «Табачник прослідкує, щоб школи передплатили журнал, який називає галичан "хлопами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі