понеділок, 09 квітня 2012 17:45

У Іващенка є підстави звернутися до Євросуду – політолог

У Іващенка є підстави звернутися до Євросуду – політолог
Володимир Фесенко. Фото: operkor.net

Печерський суд при винесенні вироку колишньому виконуючому обов'язки міністра оборони України Валерію Іващенку має взяти до уваги стан його здоров'я.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

Він нагадав, що під час слідства Іващенка продовжували утримувати за ґратами, не зважаючи на те, що екс-урядовець був хворий.  "Треба було як мінімум змінити йому запобіжний захід. Така ситуація, коли є серйозні проблеми зі здоров'ям, але продовжуються процесуальні та судові дії, може розглядатися, як порушення прав людини. В цьому сенсі у Іващенка є всі підстави звертатися до Європейського суду з прав людини", - зазначив експерт.

Фесенко пояснив, що в Іващенка ситуація не така однозначна, як у справах засуджених колишніх урядовців Юрія Луценка та Георгія Філіпчука. "Тут йдеться про більш серйозні звинувачення. На жаль, є типова проблема для української влади – сприяння в приватизації, що ближче до питань корупції. За схожими на Іващенкові обставини немає звинувачень, наприклад, проти міністра оборони. Бо тоді мали б судити і його", - зауважив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Іващенка на засідання суду викликали "швидку"

"Крім того, є проблема довіри. Нинішньому суду навряд чи будуть довіряти, адже розглядається справа проти людини, яка працювала в уряді Юлії Тимошенко. До Іващенка довго не було уваги, тому що він не був політичною фігурою. Хіба що останнім часом вона з'явилася у зв'язку із станом його здоров'я", - додав він.

Нагадаємо, представник державного обвинувачення просить для колишнього виконуючого обов'язки міністра оборони України Валерія Іващенка покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «У Іващенка є підстави звернутися до Євросуду – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути