понеділок, 09 квітня 2012 16:10

Держобвинувачення хоче посадити Іващенка на 6 років

Держобвинувачення хоче посадити Іващенка на 6 років
Валерія Іващенка звинувачують у зловживанні владою. Фото: news2000.com.ua

Представник державного обвинувачення просить для колишнього виконуючого обов'язки міністра оборони України Валерія Іващенка покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.

Про це повідомив журналістам його адвокат Борис Нечипоренко.

За його словами, про це прокурор сказав в ході судових дебатів, які зараз проходять у конвойній кімнаті Печерського районного суду міста Києва.

Нечипоренко також заявив, що для іншого обвинуваченого у цій справі, колишнього керуючого санацією Феодосійського судномеханічного заводу (ФСМЗ) Сергія Міхеєва, держзвинувачення просить покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України 20 серпня 2010 року порушила стосовно Іващенка кримінальну справу за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іващенка привезли до суду на "швидкій"

Його звинувачують в тому, що нібито в листопаді 2009 року, займаючи посаду тимчасово виконуючого обов'язки глави Міноборони, він підписав складений керуючим санацією ФСМЗ план санації. Цим документом передбачена реалізація державного майна, зокрема трьох причалів, бомбосховища та будівлі, яка забезпечувала розміщення і зберігання мобілізаційних матеріальних резервів. Іващенку було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Держобвинувачення хоче посадити Іващенка на 6 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути