четвер, 19 серпня 2010 18:27

У Харкові міліція відібрала у "свободівців" труну (ФОТО)

У Харкові 19 серпня міліція зірвала мітинг очолюваного Олегом Тягнибоком Всеукраїнського об"єднання "Свобода" під стінами облдержадміністрації. Правоохоронці шукали бомбу в труні, яку використовували в акції активісти "Свободи".

За словами правоохоронців, близько опів на одинадцяту в міліцію зателефонував невідомий і розповів, що в центрі міста на вулиці Іванова знаходиться труна з бомбою. На місце одразу ж прибули вибухотехніки, міліціонери і медики. Вулицю Іванова перекрили, людей у цей район не пускали близько години.

Труна, яка нібито була замінована, належить місцевому осередку ВО "Свобода". "Свободівці" збиралися провести акцію, спрямовану проти ухвалення нового податкового кодексу, і "поховати" малий і середній бізнес, який, на їхню думку, гробить нинішня влада.

Кілька осіб пікетували будівлю облдержадміністрації, інші активісти планували провести біля її стін символічні похорони.

За словами глави харковського осередку "Свободи" Ігоря Швайки, повідомлення про труну з бомбою – провокація місцевої влади. З іншого боку, він зізнався, що якоюсь мірою вдячний їм за такий піар. Щоправда, каже він, питання, хто заплатить чималі гроші за виклик спецбригади.

Вибухотехніки оглянули реквізит, ніяких вибухових речовин не виявили. Труну міліціонери забрали з собою як речовий доказ, ніхто з учасників акції затриманий не був.

За словами начальника прес-служби міліції Лариси Волкової, правоохоронці шукатимуть "телефонного терориста".

Нагадаємо, що у справі проти членів ВО "Свобода", порушеній за ст. 293 КК "Групове порушення громадського порядку" щодо подій під ВР 27 квітня, вже допитували як свідка голову партії Олега Тягнибока та інших активістів і керівників організації.


МедіаПорт.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові міліція відібрала у "свободівців" труну (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути