середа, 18 серпня 2010 13:32

Тягнибок і Гриценко відмовилися голодувати

Тягнибок і Гриценко відмовилися голодувати

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок і народний депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко не відгукнуться на заклик Миколи Катеринчука голодувати.

Про це вони сказали у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Голодування нас не дуже стосується. Це більше до парламентських сил. Їм треба вибачатись перед нацією за "тушок", які допомогли Януковичу зчинити узурпацію влади. Депутати нехай поголодують, їм це не зашкодить. Але "Свободи" це не стосується. Я своє відголодував у дев'яностому. Моє прізвище у цьому контексті Катеринчук назвав помилково. Я ж не парламентар, закони не ухвалюю", - наголосив Тягнибок.

При цьому лідер "свободівців" зазначив: "Ми, звичайно, підтримуємо справедливі вимоги журналістів, які протестують проти утисків свободи слова. Ми зробили відповідну заяву, брали участь у пікетуванні суду".

Екс-міністр оборони Анатолій Гриценко також вважає голодування надто кардинальним кроком.

"Оцінюю цей заклик як не сприйняття Катеринчуком посилення тиску на ЗМІ, на телеканали, які дозволяють собі висловлювати "іншу" позицію, - сказав нам "нунсівець". - Але зараз не треба вдаватися до такого кардинального кроку як голодування. Воно не зупинить ситуацію. Тим більше, не вичерпані усі інші кроки".

За словами Гриценка, це питання треба вирішувати у судовій площині.

"Сподіваюсь, що врешті схаменеться президент. Є й парламентські форми впливу - через тимчасову слідчу комісію, через трибуну парламенту, через проведення окремих засідань", - додав він.

Нагадаємо, що депутат від НУ-НС Микола Катеринчук пропонує політикам розпочати голодування на захист свободи слова в Україні.

"Я запропонував би Яценюку, Тимошенко, Тягнибоку, Гриценко разом з нами, з Європейською партією, сісти на каналах і почати безтермінове голодування, а не приймати закони, які щось амністують. Якщо вони не погодяться, ми самі сядемо", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок і Гриценко відмовилися голодувати ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути