Ексклюзиви
середа, 18 серпня 2010 14:01

Міліція взялася за головного "свободівця" Прикарпаття

Міліція взялася за головного "свободівця" Прикарпаття

Депутата Івано-Франківської обласної ради, заступника голови ВО "Свобода" Олександра Сича допитала міліція з приводу участі в акціях протесту 27 квітня у Києві.

Його допитали 16 серпня у секторі дізнання Управління МВС в Івано-Франківській області, - повідомили Gazeta.ua у прес-службі партії.

Причиною для допиту стала участь Олександра Сича в акціях протесту проти ратифікації україно-російських "харківських угод".

Свободівці вважають, що допит Олександра Сича свідчить про те, що "Україна стрімко трансформується в поліцейську державу".

"Декілька тижнів тому міліція розгорнула бурхливу діяльність з його розшуку. Але чомусь шукали не в Івано-Франківську, де сьогодні мешкає депутат, а в селищі Делятин, в якому він проживав ще до 1997 року. Міліцеський агент почергово називався то симпатиком партії "Свобода", то представником міліції, а то й співробітником СБУ. Настирливо допитувався, як часто Олександр Сич буває у селищі, коли був останній раз, де він проживає зараз, який його номер телефону й чи не можуть сусіди таємно донести в міліцію, якщо він навідається сюди", - повідомили в прес-службі "Свободи".

У ВО "Свобода" вбачають у діях міліції "цілеспрямовану політичну провокацію" проти Олександра Сича як керівника "Свободи" на Прикарпатті.

Нагадаємо, що у справі проти членів ВО "Свобода", порушеній за ст. 293 КК "Групове порушення громадського порядку" щодо подій під ВР 27 квітня, вже допитували як свідка голову партії Олега Тягнибока та інших активістів і керівників організації.

Зараз ви читаєте новину «Міліція взялася за головного "свободівця" Прикарпаття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути