понеділок, 26 вересня 2011 18:38

У ГПУ є претензії до міністерства Табачника

У ГПУ є претензії до міністерства Табачника

Генпрокуратура внесла подання до Міністерства науки та освіти, молоді та спорту з вимогою працевлаштувати випускників технікумів.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Проведеними органами прокуратури перевірками виявлено порушення прав випускників професійно-технічних навчальних закладів, які навчалися за державним замовленням, на працевлаштування за набутою професією", - зазначається у повідомленні ГПУ.

Зокрема сказано, що всупереч вимогам Закону України "Про професійно-технічну освіту" не працевлаштовано 14 тисяч таких випускників, у т.ч. майже 200 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Найбільше у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській областях, наголошують у відомстві.

"Непоодинокі випадки порушення прав неповнолітніх на отримання заробітної плати, незаконної вимоги коштів за проходження виробничої практики. Так, прокурором м. Макіївка Донецької області 24.06.2011 порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.183 Кримінального кодексу України стосовно майстра виробничого навчання професійного ліцею комунального господарства і побуту, який отримував від учнів кошти за проходження ними виробничої практики. Справа розглядається судом", - йдеться в повідомленні ГПУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освіта буде реформована, як того хоче Табачник - Партія регіонів

На подібні порушення реагували прокурори у Луганській, Миколаївській, Тернопільській та Херсонській областях.

"З метою захисту прав випускників професійно-технічних навчальних закладів Генеральною прокуратурою України внесено подання до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. За результатом розгляду якого Міністерством розроблено заходи, спрямовані на усунення виявлених порушень та притягнуто до відповідальності 22 винні службові особи", - підсумували у Генеральній прокуратурі.

Зараз ви читаєте новину «У ГПУ є претензії до міністерства Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути