четвер, 29 серпня 2013 18:49

У Європі є полісили, які можуть "здати" Україну в обмін на російський газ - політолог

У Європі є полісили, які можуть "здати" Україну в обмін на російський газ - політолог
Юлія Тищенко Фото: usps.org.ua

Заява євродепутата Павла Коваля про те, що Угоду про асоційоване членство України з ЄС треба підписати раніше саміту у Вільнюсі - це не реальна пропозиція, а словесна підтримка країни. Про це заявила керівник програми підтримки демократичних процесів Українського незалежного центру політичних досліджень Юлія Тищенко.

"Павло Коваль завжди відрізнявся ліберальною потужною позицією стосовно України. Він є українським оптимістом у Європарламенті. Ця людина дотримується думки, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС сприятиме функціюванню України у європейській площині. Наприклад, буде сприяти реформам. Його заява пролунала на тлі посилення тиску на українську владу, український бізнес, який часто інкорпорований із деякими представниками влади. Очевидно, у такий спосіб український оптиміст у Європі намагається зменшити негатив від такого стану речей. Реалії вказують, що зараз ніхто не може дати точні гарантії, чи матиме Україна асоційоване членство у ЄС взагалі. А тим більше заздалегіть", - вважає політолог.

Вона зазначила, у Європі є впливові політичні сили, які відстоюють покращення взаємин ЄС із Росією. А Україна в даному випадку стає заручником такої співпраці. Вони можуть "здати" Україну в обмін на російський газ, бізнес-інтереси, покращення взаємин з Росією. Однак, в Європі є й інші політичні сили, які розцінюють включення України в європейський простір шляхом підписання Угоди про асоціацію. Вони вважають, що долучення України до Європи може послабити імперські, економічні апетити Росії. Ці дві сили будуть сперечатися, чи підписувати Угоду про асоціацію з Україною.

"В України зараз немає якихось альтернатив, аніж діалог з Росією, який багато років знаходиться у кризовому стані. Тут треба намагатися грати на всіх шахових дошках, при цьому розумно балансувати і не здавати інтереси в обмін на одномоментні тактичні вигоди", - переконана Тищенко.

Зараз ви читаєте новину «У Європі є полісили, які можуть "здати" Україну в обмін на російський газ - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути