понеділок, 11 березня 2013 12:27

У Європі переконані, що санкції проти України можуть стати контрпродуктивними

У Європі переконані, що санкції проти України можуть стати контрпродуктивними
Євроексперт вважає, що санкції навряд чи допоможуть змінити внутрішню ситуацію в Україні. Фото: svit24.net

Запровадження заборони на в'їзд до Євросоюзу представникам української влади та бізнесу у даний момент може стати контрпродуктивним кроком.

Таку думку висловила аналітик брюссельського Центру європейської політики Аманда Пол в інтерв'ю "Німецькій хвилі".

"Саме сьогодні, мені здається, настав найбільш вирішальний період у стосунках між ЄС та Україною за всю їхню історію. Квітень буде особливо важливим місяцем", - вважає експерт.

"Брюссель нині намагається залучити настільки багато союзників всередині України, наскільки тільки можливо. Тому запровадження заборони на в'їзд до ЄС у цей конкретний момент стало б контрпродуктивним кроком", - пояснила Пол.

На її думку, заборона на в'їзд до ЄС і заморожування банківських рахунків у разі запровадження таких санкцій "буде для олігархів дуже нещасливим розвитком, і їх, напевне, сильно дратуватиме".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У разі зловживання владою можемо прийняти особливі заходи проти уряду - євродепутат

Втім, експерт вважає, що такі заходи навряд чи допоможуть змінити внутрішню ситуацію в країні. Як приклад вона наводить Білорусь.

"У випадку Мінська санкції нічого не змінили – не змінили політику президента Олександра Лукашенка", - констатує Пол.

За її словами, нині Євросоюз навряд чи має якісь конкретні плани щодо санкцій відносно України, але ніхто не знає, що може статися вже наприкінці нинішнього року.

Якщо ситуація в Україні і надалі загострюватиметься, продовжила брюссельський аналітик, тоді питання санкцій може цілком з'явитися на порядку денному.

Нагадаємо, минулого тижня 20 французьких депутатів підписали петицію, в якій вимагають заборонити в'їзд на територію ЄС Ринату Ахметову та Вадиму Новінському. Свою вимогу депутати в Парижі обґрунтовують тим, що ці олігархи є головними спонсорами органів української влади, причетних до справи Юлії Тимошенко. Раніше голова комітету Європарламенту Елмар Брок не виключив запровадження санкцій проти тих в Україні, "хто систематично руйнує принципи правової держави".

Зараз ви читаєте новину «У Європі переконані, що санкції проти України можуть стати контрпродуктивними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути