понеділок, 04 березня 2013 23:57

Українська влада веде банальний політико-економічний торг - експерт

Українська влада веде банальний політико-економічний торг - експерт
Фото: svit24.net

Володимир Фесенко вважає, що Віктор Янукович займається човникової дипломатією і веде політико-економічний торг з РФ і ЄС.

Візит президента України Віктора Януковича до Москви, після саміту Україна-ЄС є свідченням того, що українська влада веде банальний політико-економічний торг. Таку думку висловив в понеділок, 4 березня, в ефірі 5 каналу директор Центру політичного аналізу "Пента" Володимир Фесенко.

"Сам факт такої човникової дипломатії, як колись казали, коли спочатку Брюссель, а потім Москва - це, на мій погляд, свідчення того, що банальна торгівля йде політична і економічна", - сказав Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Україні невигідно вступати до Митного союзу?

За його словами, "в даному випадку Україну, і Януковича особисто, цікавлять питання енергетичної політики - газового питання".

"Те, що він на всіх публічних заходах останнім часом говорить про це, значить, що він шукає якісь варіанти", - вважає експерт.

Нагадаємо, 4 березня, Янукович відвідав з робочим візитом Росію, де провів зустріч з президентом Володимиром Путіним. Янукович заявив, що формат співробітництва України з країнами Митного союзу повинен визначатися на чотиристоронніх переговорах - за участю всіх країн-членів союзу. Москва наполягає на повноцінному членстві України в Митному союзі Росії, Білорусі та Казахстану.

У Москві кажуть, що в тому випадку, якщо Київ відмовиться від вступу в користь об'єднання з Європейським Союзом, Україну чекають санкції, як кажуть у Москві - вимушені. Україна готова розглядати співпрацю з МС тільки за формулою 3+1.

Зараз ви читаєте новину «Українська влада веде банальний політико-економічний торг - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути