Ексклюзиви
субота, 23 лютого 2008 10:42

У Єврокомісії переконані, що Україна не стане між Росією і СОТ

Україні не вдасться скористатися членством у Світовій організації торгівлі для впливу на процес вступу Росії до СОТ з метою вирішення питань у сфері торгівлі між двома державами.

Таку думку висловив комісар Європейської комісії у справах торгівлі Пітер Мендельсон.

"Очікується, що офіційно Україна стане членом СОТ на початку літа, тому очевидно, що коли процес вступу Росії до СОТ завершиться раніше, членство України не матиме матеріального впливу на процес вступу Росії", — відзначив єврокомісар.

Він висловив сподівання, що цей процес не затягнеться, однак визнав, що "якщо переговори з Росією триватимуть довше, тоді Україна матиме повне право брати участь у цьому процесі так само, як і будь-який член СОТ".

Мендельсон також зауважив, що не бачить причин для України ускладнювати процес вступу Росії до СОТ.

"Звичайно, якщо ми професійно виконували нашу роботу, то уряд у Києві має з"ясувати, що питання, які його турбують у сфері торгівлі, вже порушували інші країни СОТ. На цьому етапі у мене немає причин очікувати, що Україна схоче відкривати нові питання", — заявив він, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Єврокомісії переконані, що Україна не стане між Росією і СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути