середа, 25 квітня 2012 16:41

У ЄП попросили Тимошенко не піддавати небезпеці життя і припинити голодування

У ЄП попросили Тимошенко не  піддавати небезпеці життя і припинити голодування
Ельмар Брок про Тимошенко: "Це тяжко хвора жінка". Фото: pinchukfund.org

Голова комітету Європарламенту з закордонних справ Ельмар Брок просить екс-прем'єра України Юлію Тимошенко не голодувати.

Про це представник Європейської народної партії, яка є партнером партії "Батьківщина", заявив в інтерв'ю "Deutsche Welle".

Брок зазначив, що Тимошенко "катують, даючи і не даючи знеболювальне": "Це тяжко хвора жінка, якій не дають лікуватися в медиків, яким вона довіряє. Її з використанням сили доправили до лікарні, до якої в неї немає довіри. Застосовується жахливий фізичний та психологічний тиск від влади, яка з точки зору правової держави робить все неправильно".

"Тому я це розумію, але хотів би попросити пані Тимошенко не голодувати. Ми підтримуємо її всіма можливими способами, але вона не повинна піддавати небезпеці своє життя. Адже це - тільки на користь Януковичу", - сказав євродепутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євгенія Тимошенко плаче: мама у важкому стані

Брок додав, що Німеччина може підтримати Тимошенко залученням лікарів клініки "Шаріте", а також покращенням політичних умов для України: "Ми намагаємося зробити все можливе. Але це її справа, коли вона оголошує голодування".

Брок переконаний, що засудженням членів колишнього уряду "влада просто нейтралізовує своїх політичних суперників, аби не допустити їх до виборів, оскільки є страх щодо власної політичної непопулярності".

"І це також певною мірою політична помста. І одне, й інше – неприйнятно", - додав депутат.

Зараз ви читаєте новину «У ЄП попросили Тимошенко не піддавати небезпеці життя і припинити голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути