середа, 25 квітня 2012 14:09

У колонії щось сталося таке, від чого влада хоче відволікти увагу - експерт про відео з Тимошенко

У колонії щось сталося таке, від чого влада хоче відволікти увагу  - експерт про відео з Тимошенко
Віктор Чумак не сумнівається, що відео - це політтехнологія влади. Фото: www.newsmarket.com.ua

Оприлюдненям відео з нібито Юлією Тимошенко, влада хоче відволікти увагу від інформації про побиття екс-прем'єра.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив Директор Українського інституту публічної політики Віктор Чумак.

"Це однозначно політтехнологія. Таке взагалі розміщати не дуже морально, але говорити про моральність з нашою політичною ситуацією абсолютно не приходиться", - наголосив він.

Чумак додав: "Це абсолютно технологічне відео, яке повинно продемонструвати ситуацію, абсолютно протилежну тій, про яку каже опозиції щодо хвороби Тимошенко. Воно має посіяти сумніви з точки зору саме цих політичних технологій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко про поцілунок з Тимошенко: "Я бачив кращі підробки про себе"

На думку експерта, те, що цей запис з'явився зараз, свідчить про те, що щось в Качанівській колонії сталося таке, від чого треба відволікти увагу.

"Я не можу стверджувати, що там було побиття, і не можу стверджувати, що це відео дійсне. Та інформаційна хвиля, яка піднімається і з одного боку, і з іншого, - про побиття і щодо цього відео, це контрхвилі. І говорити про те, що це не політтехнологія — абсолютно недоречно. І в першому випадку розповсюдження цієї інформації носить технологічний і політичний характер, і в другому", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисник Тимошенко жахнувся від "брехні" тюремників

Чумак також переконаний, що це відео від однозначно розповсюджено від влади, бо більше до нього ніхто не мав би доступу.

"Тут ситуація інша, що оприлюднення цього відео має тягнути за собою щонайменше службове розслідування. Таке відео не може з'являтися у загально публічному доступі. І як зараз поведе себе з цього приводу влада, буде досить цікаво. З приводу не просто достовірності чи не достовірності, а з приводу взагалі його появи. Повинно бути проведено щонайменше розслідування, або порушена справа щодо витоку службової інформації", - переконаний він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Євросоюзі та США вимагають негайно розібратися із побиттям Тимошенко

Головна мета оприлюднення цього відео, на думку експерта, - посіяти сумніви у виборців щодо правдивості цієї інформації стосовно здоров'я Тимошенко:

"Посіяти сумніви можна у тих людей, які хитаються у своїх поглядах напередодні виборів, перетягнути на ту, чи на іншу сторону. Водночас, це не вплине на той ядерний електорат, який має Тимошенко. Водночас, ця недоброякісна політична конкуренція може викликати навпаки абсолютно іншу реакцію. Люди можуть просто у протидію цього відео ставати на абсолютно інший політичний бік".

Зараз ви читаєте новину «У колонії щось сталося таке, від чого влада хоче відволікти увагу - експерт про відео з Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути