пʼятниця, 26 серпня 2011 17:25

У Донецьку президента вітала спеціально виставлена масовка
19

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні до Донецька із робочим візитом побував президент країни. Віктор Янукович прибув у супроводі міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойко і першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва. В аеропорту президента зустрічали керівники області. На шляху прямування Віктора Януковича встановили білборди "Донеччина вітає Президента України". До моменту прибуття Януковича співробітники міліції повністю перекрили рух на центральній вулиці Донецька - Артема та прилеглих вулицях.

Візит розпочався з молебню заупокійного за загиблими шахтарями, який пройшов у Свято-Варваринської каплиці. Біля каплиці голову держави чекали керівники підприємств Мінвуглепрому. Щоб привітати президента, вишикувалися в шеренгу держслужбовці та дівчата в національних костюмах. Чиновники з обласної податкової адміністрації, яка знаходиться навпроти каплиці, тримали в руках державні прапори.

З каплиці президентський кортеж відправився до драмтеатру, де пройшло урочисте зібрання, присвячене Дню шахтаря. На всьому шляху маршруту - від каплиці до театру - по обидва боки дороги стояли працівники міліції.

На зборах у театрі були присутні близько 700 осіб, більшість - ветерани вугільної галузі, директори державних шахт і вугільних об'єднань. Останні прибули на дорогих автомобілях.

У ході урочистих зборів президент провів нагородження, послухав виступ Таїсії Повалій, Ірини Білик і вийшов до преси. Перед початком спілкування з журналістами в театральному холі керівник президентської прес-служби побудував в три ряди працівників вугільної галузі. Вони повинні були служити Віктору Януковичу фоном і позувати перед камерами. На питання навіщо це потрібно, працівник президентської прес-служби пояснив: "По-перше, це красиво, а по-друге, Віктор Федорович любить спілкуватися з людьми".

Виступаючи перед ЗМІ, Віктор Янукович зазначив, що шахтарі Україні нарешті відчули на собі як почав працювати Закон України "Про престижність шахтарської праці", прийнятий в 2008 році.

- Ми бачимо це по настрою людей, - сказав президент. - Ми плануємо введення в лад двох споруджуваних шахт і почнемо проектування нових шахт.

Відповівши на 2 запитання преси, президент пішов з театру. При цьому президентська охорона закрила за Януковичем центральні двері театру і на півгодини заблокувала всіх присутніх у холі.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку президента вітала спеціально виставлена масовка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути