пʼятниця, 26 серпня 2011 12:48

Янукович розповів, як покращив вугільну галузь та життя шахтарів

Янукович розповів, як покращив вугільну галузь та життя шахтарів

У Донецькому драматичному театрі проходить Всеукраїнське святкове зібрання з нагоди Дня шахтаря.

На заході присутній президент України Віктор Янукович.

Звертаючись до зали, президент говорив про перспективи вугільної галузі, її пріоритетності та нелегкій праці шахтарів.

"Торік не зважаючи на кризу ми дали на 20 відсотків більше фінансування, ніж у попередньому році. І на наступний рік передбачено збільшення фінансування вугільної галузі ще на 20 відсотків. Тільки цього року колективи на 12 відсотків збільшили проходку - це серйозна планка на майбутнє", - наголосив президент.

Янукович також зазначив, що наразі вугільна галузь чекає інвестицій, які, в основному, будуть з Китаю. За його словами, такі інвестиції вже надходять.

Для прикладу президент навів шахту ім. Д. Ф. Мельникова в Лисичанську, яка отримає китайських інвестицій в обсязі до 1 мільярда доларів.

Янукович неодноразово наголошував, що вугілля і вугільна галузь, як і раніше мають пріоритетне, стратегічне значення для безпеки країни.

"Ми наближаємося до заповітної цифри не менше 100 мільйонів тонн вугілля на рік. Щорічно для цього ми будемо нарощувати 10 відсотків видобутку. Але це не будуть перегони, які впливатимуть на безпеку шахтарської праці", - зазначив президент.

Вугільна галузь, за словами голови держави, це пріоритет в економіці. У найближче майбутнє він пообіцяв оптимізацію цін у галузі та технічне переоснащення шахт.

Сказав Янукович і про те, що необхідно використовувати метан. "Запас метану в Україну - це 12 трильйонів кубометрів - 4,8 відсотка світового запасу", - додав він.

Президент також запевнив, що на сьогодні простроченої заборгованості із заробітної плати в газузі немає.

Згадав президент і про загиблих шахтарів, перечілів всі шахти, де нещодавно сталися аварії. "Сумуємо за загиблими шахтарями. Світла пам'ять про героїв нелегкої шахтарської праці буде в нашій пам'яті", - додав він.

В ході свого виступу президент також роздав медалі "За заслуги" і "Шахтарська слава". Янукович привітав усіх шахтарів зі святом і побажав їм здоров'я, трудових успіхів та впевненості у завтрашньому дні

Після виступу президента, на сцену Донецького драматичного театру піднявся "представник" шахтарів, який від імені всіх працівників галузі, які зібралися в залі, подякував Януковичу.

"Завдяки Вам галузь почала нарощувати обсяги вугілля. На третину зросла заробітна плата. Дякуємо Вам за підтримку вугільної галузі", - сказав виступаючий.

Наразі в холі драмтеатру, де проходить захід, команда президента виставили близько 30 шахтарів, які повинні стати фоном для Януковича під час його спілкування з пресою.

Зараз ви читаєте новину «Янукович розповів, як покращив вугільну галузь та життя шахтарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути