пʼятниця, 26 серпня 2011 14:13

Янукович пообіцяв шахтарям $ 1 мільярд китайських інвестицій

Янукович пообіцяв шахтарям $ 1 мільярд китайських інвестицій

Україна досягла домовленості з Китаєм про запуск спільного пілотного проекту з модернізації шахти ім. Мельникова в Луганській області.

Про це повідомив президент Віктор Янукович у Донецьку на урочистому зібранні, присвяченому Дню шахтаря, повідомила прес-служба глави держави.

За його словами, у вітчизняну вугільну галузь Україна планує залучити $ 1 млрд китайських інвестицій.

Янукович зазначив, що зараз активно відбувається пошук інвестицій, що повинні бути спрямовані на створення безпечних умов праці гірників, забезпечення поступового переходу до стандартів безпеки, що застосовують провідні європейські вугільні підприємства.

Президент під час робочої поїздки до Донецької області вшанував пам'ять загиблих шахтарів. Глава держави взяв участь у заупокійній літії за загиблими шахтарями у Свято-Варваринській каплиці в Донецьку. Її відслужив Єпископ Горлівський і Слов'янський Митрофан.

В Україні День шахтаря відзначають останньої неділі серпня.

Нагадаємо, наприкінці липня - початку серпня на низці українських шахт, зокрема, на "Суходольській-Східній" (Луганська обл), ім.Бажанова (Донецька обл), "Краснокутська" (Луганська обл), сталися аварії, в результаті яких загинули 40 шахтарів.

За інформацією Державної служби гірського нагляду та промислової безпеки (Держгірпромнагляд), тільки з початку 2011 року на українських шахтах смертельно травмовано 108 гірників, більшість з них загинуло під час вибухів газу та вугільного пилу.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пообіцяв шахтарям $ 1 мільярд китайських інвестицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути