Ексклюзиви
середа, 06 квітня 2011 18:53

У Донецьку 44 немовля отруїлися дитячим харчуванням
10

Фото: Фото: Тетяна ЗАРОВНА / Gazeta.ua

Продуктами центральної молочної кухні  Донецька отруїлися 44 немовляти. Таку цифру повідомив головний санітарний лікар України Сергій Риженко.

Він прибув до Донецька, щоб розібратися в ситуації. У супроводі головного санітарного лікаря Донецької області Віктора Денисенка і головлікаря міськлікарні № 1 Донецька Володимира Совпель відвідав дитяче інфекційне відділення центральної лікарні. З діагнозом гостра кишкова інфекція сюди було госпіталізовано 35 немовлят. Ще 9 зараз перебувають на лікуванні в лікарні № 21 Донецька. Перший випадок отруєння був зафіксований у ніч з 2 на 3 квітня, найбільше маленьких пацієнтів потрапили на лікарняне ліжко в понеділок.

"Після того як поїли сир і кефір, отримані на молочній кухні міськлікарні № 1 (центральна молочна кухня Донецька. - Ред.), Температура у малюка піднялася до 39,5. З'явився рідкий стул зеленого і жовтого кольору до 15 разів на добу", - розповіла Gazeta.ua одна з мам - Марія Петрова, яка перебуває в міській лікарні № 1 разом з 8-місячним сином Юрою.

За її словами, дитина могла б не отруїтися, якщо б їй вчасно повідомили про НП в молочній кухні.

"Кухня була закрита вже в понеділок з ранку. Але ми не знали про причину. Продукцію отримували з доставки на будинок, але кур'єр не приїхав в понеділок і його телефон був відключений. Тому ми доїли вчорашній сир і захворіли. Про те, що сталося масове отруєння немовлят, дізналися в лікарні. Коли приїхали в це відділення, воно було переповнене", - повідомила Марія.

"В однієї із співробітниць молочної кухні виявлено рота-вірусну інфекцію. Ця інфекція виявлена ??всього у 15 осіб. Кажучи по-простому, це кишковий грип. За попередніми даними, 70-річна співробітниця занесла інфекцію на молочну кухню", - повідомив Риженко.

"Хвора прийшла на роботу і запліднив - досить доторкнутися до продукції. Це найкраща молочна кухня в Донецьку, але зіграв роль людський чинник. Розфасовка сиру відбувається вручну. Всі винні будуть покарані. Покарані жорстоко.Матеріали передамо до прокуратури, - заявив головний лікар лікарні, якій підпорядковується кухня - Володимир Совпель.

"Останній раз перевірка санстанції на цій кухні була 28 березня і все було в нормі", - повідомив головний санітарний лікар області Віктор Денисенко.

Молочну кухню, на якій сталося зараження дітей, відкрили після реконструкції 17 грудня. З міського бюджету на її переобладнання було витрачено 2 мільйони 300 тисяч гривень. Всього в Донецьку збереглися чотири молочні кухні і на кухні Ворошиловського району отримували продукти жителі 4 районів. Усього за неділю дитяче харчування в цьому спеціалізованому закладі отримали 488 дітей.

Обласна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом масового отруєння дітей.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку 44 немовля отруїлися дитячим харчуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути