четвер, 07 квітня 2011 04:30

Донецькі діти отруїлися простроченою продукцією

У Донецьку отруїлися 39 малюків. Усі вживали продукцію дитячої молочної кухні Ворошиловського району міста.

— Дитяче харчування в цій спецустанові отримали 488 малюків, — каже Геннадій Нефедов, начальник управління охорони здоров'я міської ради. — Але не всi звернулися зі скаргами. За днів 10 дослідимо весь ланцюжок. Перевіримо і радгосп "Тепличний", що поставляє в цю кухню молоко. Тоді знатимемо причину.

— Є підозра, що працівники кухні прострочили терміни реалізації, — ділиться попередньою версією Михайло Шварцбург із обласної санепідемстанції.

14 дітей у стані середньої важкості, у решти перебіг легкий.

— Я теж отримав зранку в недiлю на цій кухні харчування для доньки Марини, якiй 16 місяців, — розповідає Вадим Черкасс. — Але кефір був сильно охолоджений, і в ньому відділилася сироватка. Здогадався, що він не першої свіжості, не дав дитині. Трішки молока змішали з козячим і зварили кашу. В Марини почався розлад шлунка. Температура трішки піднялася до вечора, по допомогу не зверталися. Подумали, що це через зуб.

У Вадима Черкасса п'ятеро дітей. Він добре знає молочну кухню Ворошиловського району. Нарікає на відсутність там належного контролю за якістю:

— А ще iноді клієнти не можуть отримати продукцію за рецептом, бо кухня притримує її в очікуванні кого-небудь, хто готовий придбати за готiвку. Але ж термін споживання не повинен перевищувати 24 години.

Батькам постраждалих доводиться самим купувати ліки.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі діти отруїлися простроченою продукцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути