вівторок, 20 грудня 2022 10:12

Спецтема: Війна Росії проти України

У Держдепі США зробили гучну заяву щодо Путіна і війни в Україні

У Держдепі США зробили гучну заяву щодо Путіна і війни в Україні
На ініціативи України щодо миру РФ відповіла бомбами та дронами. Фото: pixabay.com

У Сполучених Штатах Америки прокоментували заклики колишнього радника Білого дому з питань нацбезпеки, ексглави Держдепу 99-річного Генрі Кіссінджера про необхідність Києва домовлятися з Росією.

Україна сама вирішуватиме своє майбутнє, захищаючи власні території, заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс у понеділок, передає "Укрінформ".

"Ми переконані, що Україна і лише Україна має право вирішувати своє майбутнє. Ми, як і президент Володимир Зеленський, вважаємо, що ця війна врешті-решт має закінчитися шляхом діалогу та дипломатії. Ми віримо в необхідність миру, який був би більш справедливим і міцним", – пояснив речник, зазначивши, що не коментує заяви приватних осіб.

Прайс нагадав, що своє бачення справедливого миру Зеленський виклав світовим лідерам G20, які зібралися у листопаді на Балі. А через декілька годин Росія відреагувала на його слова ще одним жорстоким нападом на об'єкти інфраструктури України з використанням безпілотників, ракет і бомб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Байдена відреагували на візит Путіна до Лукашенка

Він наголосив, що після провалів на полі бою президент Росії Володимир Путін вдався до використання зимових холодів як зброї. У цій "варварській тактиці" йому допомагають прихильники в Ірані.

"Часткова мобілізація у Росії та пошуки зброї в Ірані та Північній Кореї не змінили загального ходу битви, навіть незважаючи на те, що іранські дрони завдають величезної шкоди по всій Україні", – підкреслив речник.

Прайс зазначив, що враховуючи зміну стратегії Путіна, США надають українським партнерам саме те, що їм потрібно для використання у бою. Водночас не вся зброя надається західними партнерами публічно.

Кіссінджер у понеділок виступив з черговою заявою про необхідність домовлятися з Росією про мир в Україні, аби запобігти світовій війні.

Будь-які поступки територіями України у російсько-українській війні Кремль буде вважати своєю перемогою. Путін в такому випадку зможе "зберегти обличчя" так і не понісши відповідальність за вчинене, заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк. Так він відреагував на статтю ексдержсекретаря Сполучених Штатів Америки Генрі Кіссінджера.

Зараз ви читаєте новину «У Держдепі США зробили гучну заяву щодо Путіна і війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути