вівторок, 20 грудня 2022 08:32

Спецтема: Війна Росії проти України

У Байдена відреагували на візит Путіна до Лукашенка

У Байдена відреагували на візит Путіна до Лукашенка
США стежать за російськими силами, зокрема у Білорусі. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки уважно стежать за російськими силами, зокрема у Білорусі.

Про це, коментуючи нещодавній візит російського диктатора Володимира Путіна до самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, заявила під час брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

"Ми продовжуємо пильно слідкувати за силовою позицією Росії та співробітництвом двох країн. Це те, що ми робили і робитимемо, зокрема в Білорусі", – пояснила вона.

Вашингтон давно непокоїть роль Білорусі в агресії РФ, зазначила Жан-П'єр. За її словами, Білорусь дозволила Російській Федерації використати свою територію як плацдарм та вести війну проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін у Мінську отримав відмову Лукашенка: у США розкрили подробиці

Також США перебувають у тісному контакті з Україною, яка героїчно захищається від нападу, додала речниця адміністрації президента Джо Байдена.

19 грудня Володимир Путін та Олександр Лукашенко провели зустріч. Вона вперше за останні три роки відбулася на території Білорусі – у столиці Мінськ. З 2019 року Лукашенко сам постійно приїздив до Путіна.

Кремлівські ЗМІ повідомляють, що на зустрічі диктаторів Росія і Білорусь домовилися про створення єдиного оборонного простору, про продовження практики спільних військових навчань, а також спільне створення нової військової техніки.

Українська влада та командування ЗСУ вважають, що головна мета приїзду Путіна до Мінська була схилити Лукашенка до участі Білорусі у війні проти України.

Білорусь після 24 лютого фактично вступила у війну – з її території в Україну увійшли російські війська, летять ракети. Також РФ використовує білоруську інфраструктуру для війни в Україні. Проте напряму збройні сили Білорусі в сухопутну операцію під своїм прапором досі не вступили.

Зараз ви читаєте новину «У Байдена відреагували на візит Путіна до Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути