субота, 17 грудня 2022 11:20

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це стане перемогою Путіна" – Подоляк про мир за рахунок території України

"Це стане перемогою Путіна" – Подоляк про мир за рахунок території України
Радник голови ОП Михайло Подоляк висловився про "поганий мир" за рахунок територій України. Фото: ОП

Будь-які поступки територіями України у російсько-українській війні Кремль буде вважати своєю перемогою.

Президент Росії Володимир Путін в такому випадку зможе "зберегти обличчя" так і не понісши відповідальність за вчинене. Про це заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк в Telegram 17 грудня. Так він відреагував на статтю ексдержсекретаря Сполучених Штатів Америки Генрі Кіссінджера.

"Усі прихильники "простих рішень" мають пам'ятати очевидне: будь-яка угода з дияволом – "поганий мир" за рахунок територій України - стане перемогою Путіна та рецептом успіху для автократів по всьому світу", – написав Подоляк.

За його словами, таке рішення лише масштабує апетити Росії, суттєво збільшить російську агресивність, мультиплікує нові конфлікти по всьому світу, зробить ракети інструментом міжнародних відносин і призведе до ери нестабільності й нової гонитви за атомом з боку неядерних держав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін готовий" – генсек НАТО попередив про нові наступи РФ в Україні

"Єдиний можливий шлях закінчення війни та встановлення миру лежить через повернення поваги до міжнародного права. А отже, через звільнення Україною своїх територій, відкритий судовий процес над російськими воєнними злочинцями та зобов'язання Росії до багаторічної виплати репарацій", – вважає Подоляк.

Він зазначив, що із кожним днем сценарій про бажання "зберегти обличчя" Путіну все більше розуміють у західних столицях по обидва боки океану.

"Ми чуємо це від Столтенберга та Борреля, Штайнмаєра та Блінкена. Це говорить про одне: час "совєтологів" і любителів у будь-якій незрозумілій ситуації принести в жертву частину Європи закінчився разом із падінням Берлінської стіни. Настав час відповідального лідерства", – підсумував радник голови ОП.

12 грудня в журналі The Spectator Генрі Кіссінджер публікував статтю під назвою "Як уникнути ще однієї світової війни". У ній він представив своє бачення врегулювання війни в Україні, яке назвали суперечливим.

Зокрема, Кіссінджер припустив, що найкращим варіантом врегулювання війни в Україні, на його думку, є повернення до кордонів до 24 лютого – воєнним чи переговорним шляхом з можливим проведенням референдумів на "спірних територіях".

Зараз ви читаєте новину «"Це стане перемогою Путіна" – Подоляк про мир за рахунок території України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути