середа, 26 серпня 2009 09:50

У ЦВК задоволені законом про вибори президента

У ЦВК задоволені законом про вибори президента

Новий закон про президентські вибори знімає з Центральної виборчої комісії непритаманні їй функцій, заявляють члени ЦВК.

Член ЦВК Михайло Охендовський стверджує, що мета цього закону досягнута, і вибори президента відбудуться всенародно, а не в судах.

Також він вітає положення про те, що скарги в день виборів не розглядатимуться, передає "Німецька хвиля".

Охендовський нагадує, що поскаржитися люди зможуть за допомогою позовних заяв у суд.

"Автори цього закону з двох найбільших політичних сил – Партії регіонів і БЮТ. Вони не висувають спільного кандидата. То про які фальсифікації йдеться? Їх не буде, оскільки два найбільших політичних гравця домовляються про єдині спільні правила гри в межах Конституції", - наголошує він.

Водночас, депутати від "Нашої України – Народної Самооборони" переконані, що цей закон викличе питання в Конституційного Суду.

Так, член фракції "НУ-НС" Микола Катеринчук переконаний, що нова редакція закону про вибори українського президента, вето на який подолав парламент, є широким полем для фальсифікацій, а окремі його норми взагалі недемократичні.

Депутат зазначає, що деякі положення цього закону суперечать кодексу належної практики у виборчих справах, який був затверджений Венеціанською комісією.

"За цим законом виборчого змагання не буде. Тепер усе залежатиме від виборчих комісій – як вони підрахують, так і буде", - каже Катеринчук.

Він припускає, що президентські вибори, проведені за цим законом, будуть визнані Євросоюзом як нелегітимні.

Тому фракція "НУ-НС" на коаліційному засіданні домагатиметься внесення суттєвих змін до цього закону або його скасування Конституційним Судом, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У ЦВК задоволені законом про вибори президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути