Ексклюзиви
четвер, 23 червня 2011 10:55

У БЮТ побачили майбутній парламент з "регіоналами"- опозиціонерами

У БЮТ побачили майбутній парламент з "регіоналами"- опозиціонерами

Заступник голови Верховної Ради, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко заявив, що за умов радикального зменшення популярності влади та Партії регіонів пропорційна система може призвести до створення парламентської більшості без участі "регіоналів".

Як повідомила прес-служба БЮТ, Томенко припустив, що, якщо ситуація із падінням довіри до чинної влади не зміниться, то існує вірогідність того, що на майбутніх парламентських виборах можливе створення так званої антипрезидентської більшості без участі Партії регіонів.

Саме тому, на переконання віце-спікера, сьогодні влада намагається змінити нинішню виборчу систему і запровадити змішану.

"Влада сподівається, що змішана система через залучення великого бізнесу та адмінресурсу у мажоритарних округах компенсує втрату довіри до своїх чи провладних партійних списків", - зазначив "бютівець".

"Але за таких обставин, в разі змішаної системи, фактично можна говорити, що в Україні буде створено парламент і уряд меншості, оскільки більшість депутатів, які переможуть у виборчих округах і будуть імплементовані у майбутню пропрезидентську більшість, насправді не отримують підтримки діяти в системі влади, а будуть підтримані, як люди, які допомагають у вирішенні конкретних питань по округах", - підсумував Томенко.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ побачили майбутній парламент з "регіоналами"- опозиціонерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути